
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć i porwać na kawałki.
Krok 2
Piersi kurczaka podsmażyć na oleju, aby się ładnie zrumieniły.
Krok 3
Jajka, paprykę i pomidora pokroić na kostkę.
Krok 4
Wszystko razem wymieszać doprawić do smaku i polać serkiem wiejskim.
Krok 5
Wymierzać wszystkie i podawać na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej