
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć i porwać na kawałki.
Krok 2
Piersi kurczaka podsmażyć na oleju, aby się ładnie zrumieniły.
Krok 3
Jajka, paprykę i pomidora pokroić na kostkę.
Krok 4
Wszystko razem wymieszać doprawić do smaku i polać serkiem wiejskim.
Krok 5
Wymierzać wszystkie i podawać na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej