
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć i porwać na kawałki.
Krok 2
Piersi kurczaka podsmażyć na oleju, aby się ładnie zrumieniły.
Krok 3
Jajka, paprykę i pomidora pokroić na kostkę.
Krok 4
Wszystko razem wymieszać doprawić do smaku i polać serkiem wiejskim.
Krok 5
Wymierzać wszystkie i podawać na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej