Sałatka obiadowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka obiadowa z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

8 łyżek

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie wyszorowane ziemniaki gotuj w mundurkach 20 minut w lekko osolonej wodzie. Obierz z łupinek i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Przełóż do salaterki, dodaj kiełki oraz liście sałaty.

Krok 3

Ocet utrzyj z solą i pieprzem, podczas ucierania dolewaj oliwę – 5 łyżek. Powstałym sosem polej warzywa w salaterce, wymieszaj. Mięso oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Usmaż z obu stron na pozostałej oliwie. Wystudź i pokrój w plasterki, ułóż na sałatce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej