Sałatka obiadowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka obiadowa z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

8 łyżek

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie wyszorowane ziemniaki gotuj w mundurkach 20 minut w lekko osolonej wodzie. Obierz z łupinek i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Przełóż do salaterki, dodaj kiełki oraz liście sałaty.

Krok 3

Ocet utrzyj z solą i pieprzem, podczas ucierania dolewaj oliwę – 5 łyżek. Powstałym sosem polej warzywa w salaterce, wymieszaj. Mięso oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Usmaż z obu stron na pozostałej oliwie. Wystudź i pokrój w plasterki, ułóż na sałatce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka obiadowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szpinakowe naleśniki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej