
Składniki
1 kilogram
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżek
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie wyszorowane ziemniaki gotuj w mundurkach 20 minut w lekko osolonej wodzie. Obierz z łupinek i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Przełóż do salaterki, dodaj kiełki oraz liście sałaty.
Krok 3
Ocet utrzyj z solą i pieprzem, podczas ucierania dolewaj oliwę – 5 łyżek. Powstałym sosem polej warzywa w salaterce, wymieszaj. Mięso oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Usmaż z obu stron na pozostałej oliwie. Wystudź i pokrój w plasterki, ułóż na sałatce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej