Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron z połamać i wymieszać z łyżką przyprawy z opakowania nudli oraz jogurtem i majonezem.

Krok 2

Suszone pomidory pokroić w paski, a mięso z udka pokroić w kostkę.

Krok 3

Całość odstawić do momentu aż zmięknie makaron- ok. godziny. Następnie dodać słonecznik i doprawić ziołami prowansalskimi oraz bazylią w mini kostkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej