Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron z połamać i wymieszać z łyżką przyprawy z opakowania nudli oraz jogurtem i majonezem.

Krok 2

Suszone pomidory pokroić w paski, a mięso z udka pokroić w kostkę.

Krok 3

Całość odstawić do momentu aż zmięknie makaron- ok. godziny. Następnie dodać słonecznik i doprawić ziołami prowansalskimi oraz bazylią w mini kostkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej