Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron z połamać i wymieszać z łyżką przyprawy z opakowania nudli oraz jogurtem i majonezem.

Krok 2

Suszone pomidory pokroić w paski, a mięso z udka pokroić w kostkę.

Krok 3

Całość odstawić do momentu aż zmięknie makaron- ok. godziny. Następnie dodać słonecznik i doprawić ziołami prowansalskimi oraz bazylią w mini kostkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej