Nudle z patelni: curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nudle z patelni: curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
136 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

50 mililitrów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę pokrój w bardzo cienkie paseczki, usmaż je na patelni, dodaj imbir, czosnek, wiórki kokosowe, ketchup.

Nudle z patelni: curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj makaron oraz zawartość saszetki, całość podlej kubkiem wody (250 mililitrów).

Nudle z patelni: curry - Krok 2

Krok 3

Gotuj, aż makaron zmięknie, a woda odparuje, pod koniec gotowania dodaj śmietanę.

Nudle z patelni: curry - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do twojego dania idealnie pasuje odrobina posiekanej natki kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nudle z patelni: curryNudle z patelni: curry

Ta potrawa sprawdzi się jako szybki obiad lub kolacja – przygotujesz ją w kilkanaście minut. Nudle z patelni to pyszna mieszanka wielu smaków. W wersji curry łączy w sobie aromat wyrazistego imbiru, orientalnych wiórków kokosowych i apetycznego kurczaka. Od czego zacząć? Na początek mięso i cebulę pokrój w cienkie paseczki i usmaż je na rozgrzanej patelni. Smak mieszanki urozmaicą świeży imbir oraz czosnek. Pod koniec smażenia dodaj jeszcze wiórki oraz dobrej jakości ketchup. Następnie na patelnię przełóż makaron nudle oraz zawartość torebki. Całość podlej kubkiem wody i gotuj do momentu, aż makaron zmięknie, a woda odparuje. Odpowiednią konsystencję dania uzyskasz, gdy pod koniec gotowania dołączysz śmietanę. Nudle z patelni w wersji curry odpowiednio skomponuje się z dodatkiem posiekanej świeżej kolendry. Najlepiej smakuje solo, bez żadnych dodatków, zaraz po przygotowaniu. Zainspiruj się tym przepisem i przyrządź smaczny, szybki obiad. Pamiętaj, że cenimy sobie Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.