Nudle z patelni: curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nudle z patelni: curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
136 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

50 mililitrów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę pokrój w bardzo cienkie paseczki, usmaż je na patelni, dodaj imbir, czosnek, wiórki kokosowe, ketchup.

Nudle z patelni: curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj makaron oraz zawartość saszetki, całość podlej kubkiem wody (250 mililitrów).

Nudle z patelni: curry - Krok 2

Krok 3

Gotuj, aż makaron zmięknie, a woda odparuje, pod koniec gotowania dodaj śmietanę.

Nudle z patelni: curry - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do twojego dania idealnie pasuje odrobina posiekanej natki kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nudle z patelni: curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nudle z patelni: curryNudle z patelni: curry

Ta potrawa sprawdzi się jako szybki obiad lub kolacja – przygotujesz ją w kilkanaście minut. Nudle z patelni to pyszna mieszanka wielu smaków. W wersji curry łączy w sobie aromat wyrazistego imbiru, orientalnych wiórków kokosowych i apetycznego kurczaka. Od czego zacząć? Na początek mięso i cebulę pokrój w cienkie paseczki i usmaż je na rozgrzanej patelni. Smak mieszanki urozmaicą świeży imbir oraz czosnek. Pod koniec smażenia dodaj jeszcze wiórki oraz dobrej jakości ketchup. Następnie na patelnię przełóż makaron nudle oraz zawartość torebki. Całość podlej kubkiem wody i gotuj do momentu, aż makaron zmięknie, a woda odparuje. Odpowiednią konsystencję dania uzyskasz, gdy pod koniec gotowania dołączysz śmietanę. Nudle z patelni w wersji curry odpowiednio skomponuje się z dodatkiem posiekanej świeżej kolendry. Najlepiej smakuje solo, bez żadnych dodatków, zaraz po przygotowaniu. Zainspiruj się tym przepisem i przyrządź smaczny, szybki obiad. Pamiętaj, że cenimy sobie Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.