
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
50 mililitrów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cebulę pokrój w bardzo cienkie paseczki, usmaż je na patelni, dodaj imbir, czosnek, wiórki kokosowe, ketchup.

Krok 2
Dodaj makaron oraz zawartość saszetki, całość podlej kubkiem wody (250 mililitrów).

Krok 3
Gotuj, aż makaron zmięknie, a woda odparuje, pod koniec gotowania dodaj śmietanę.


Dobra rada:
Do twojego dania idealnie pasuje odrobina posiekanej natki kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nudle z patelni: curry
Ta potrawa sprawdzi się jako szybki obiad lub kolacja – przygotujesz ją w kilkanaście minut. Nudle z patelni to pyszna mieszanka wielu smaków. W wersji curry łączy w sobie aromat wyrazistego imbiru, orientalnych wiórków kokosowych i apetycznego kurczaka. Od czego zacząć? Na początek mięso i cebulę pokrój w cienkie paseczki i usmaż je na rozgrzanej patelni. Smak mieszanki urozmaicą świeży imbir oraz czosnek. Pod koniec smażenia dodaj jeszcze wiórki oraz dobrej jakości ketchup. Następnie na patelnię przełóż makaron nudle oraz zawartość torebki. Całość podlej kubkiem wody i gotuj do momentu, aż makaron zmięknie, a woda odparuje. Odpowiednią konsystencję dania uzyskasz, gdy pod koniec gotowania dołączysz śmietanę. Nudle z patelni w wersji curry odpowiednio skomponuje się z dodatkiem posiekanej świeżej kolendry. Najlepiej smakuje solo, bez żadnych dodatków, zaraz po przygotowaniu. Zainspiruj się tym przepisem i przyrządź smaczny, szybki obiad. Pamiętaj, że cenimy sobie Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu.