Łazanki z białą kapustą i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
550 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

309 osób wydrukowało

Pobierz pdf

882 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

250 gramów

1 łyżka

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj, pieczarki pokrój w plastry, a kiełbasę w kostkę.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będzie półtwardy. Następnie odlej płyn tak, aby pozostało tylko trochę na dnie garnka.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kapustę, pieczarki i kiełbasę. Całość duś około 10 minut.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj margarynę i dopraw przyprawą Knorr. Duś jeszcze kilka minut, aby potrawa nabrała lekko kremowej konsystencji. Dopraw odrobiną pieprzu. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać do łazanek suszone grzyby.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łazanki z białą kapustą i kiełbasą Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Kwintesencja polskiej sztuki kulinarnej. Łazanki z białą kapustą i kiełbasą smakują wyśmienicie o każdej porze. Możesz je przygotować zarówno na obiad, jak i kolację. To popularne danie jest nie tylko pyszne, ale zaskakująco proste w przygotowaniu. Młodą kapustę, pieczarki i suszoną kiełbasę pokrój, a następnie dodaj do lekko podgotowanego makaronu do łazanek. W garnku, w którym będziesz go gotowała pozostaw nieco wody. Po dodaniu kolejnych składników dania wytworzy się z niego pyszny sos. Pod koniec wspólnego duszenia warzyw, kiełbasy i makaronu dodaj do nich odrobinę margaryny, która nada potrawie aksamitnej konsystencji. Jeżeli chcesz jeszcze bardziej wzmocnić smak łazanek wrzuć do nich niewielką ilość suszonych leśnych grzybów. Łazanki podawane na gorąco lub na zimno smakują równie wybornie. Smacznego!