Łazanki z białą kapustą, kiełbasą i pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
552 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

310 osób wydrukowało

Pobierz pdf

885 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

250 gramów

1 łyżka

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj, pieczarki pokrój w plastry, a kiełbasę w kostkę.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będzie półtwardy. Następnie odlej płyn tak, aby pozostało tylko trochę na dnie garnka.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kapustę, pieczarki i kiełbasę. Całość duś około 10 minut.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj margarynę i dopraw przyprawą Knorr. Duś jeszcze kilka minut, aby potrawa nabrała lekko kremowej konsystencji. Dopraw odrobiną pieprzu. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać do łazanek suszone grzyby.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki z białą kapustą i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łazanki z białą kapustą i kiełbasą Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Kwintesencja polskiej sztuki kulinarnej. Łazanki z białą kapustą i kiełbasą smakują wyśmienicie o każdej porze. Możesz je przygotować zarówno na obiad, jak i kolację. To popularne danie jest nie tylko pyszne, ale zaskakująco proste w przygotowaniu. Młodą kapustę, pieczarki i suszoną kiełbasę pokrój, a następnie dodaj do lekko podgotowanego makaronu do łazanek. W garnku, w którym będziesz go gotowała pozostaw nieco wody. Po dodaniu kolejnych składników dania wytworzy się z niego pyszny sos. Pod koniec wspólnego duszenia warzyw, kiełbasy i makaronu dodaj do nich odrobinę margaryny, która nada potrawie aksamitnej konsystencji. Jeżeli chcesz jeszcze bardziej wzmocnić smak łazanek wrzuć do nich niewielką ilość suszonych leśnych grzybów. Łazanki podawane na gorąco lub na zimno smakują równie wybornie. Smacznego!