łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie

Autor: Justyna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować" al dente". Cebulę kroimy w drobną kostkę, dorzucamy pokrojony czosnek i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, sparzony pokrojony szpinak.

Krok 2

Dusimy pod przykryciem ok. 6-7 minut, dodajemy śmietankę,doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku,posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Makaron polewamy sosem.

Krok 3

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej