łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie

Autor: Justyna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować" al dente". Cebulę kroimy w drobną kostkę, dorzucamy pokrojony czosnek i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, sparzony pokrojony szpinak.

Krok 2

Dusimy pod przykryciem ok. 6-7 minut, dodajemy śmietankę,doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku,posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Makaron polewamy sosem.

Krok 3

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej