łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie

Autor: Justyna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować" al dente". Cebulę kroimy w drobną kostkę, dorzucamy pokrojony czosnek i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, sparzony pokrojony szpinak.

Krok 2

Dusimy pod przykryciem ok. 6-7 minut, dodajemy śmietankę,doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku,posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Makaron polewamy sosem.

Krok 3

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • łazanki z kurkami i szpinakiem w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Pulpety z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej