Łazanki z sosem tuńczykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki z sosem tuńczykowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron łazanki ugotować al dente.

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do zeszklenia, dorzucamy tuńczyka mieszamy, chwilę smażymy razem, dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką czosnkową. przyprawiamy.

Krok 3

Zdejmujemy z ognia, dokładamy makaron wszystko mieszamy, dokładamy ser, podgrzewamy razem, wykładamy na talerz, posypujemy posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej