Łazanki z sosem tuńczykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki z sosem tuńczykowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron łazanki ugotować al dente.

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do zeszklenia, dorzucamy tuńczyka mieszamy, chwilę smażymy razem, dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką czosnkową. przyprawiamy.

Krok 3

Zdejmujemy z ognia, dokładamy makaron wszystko mieszamy, dokładamy ser, podgrzewamy razem, wykładamy na talerz, posypujemy posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej