Łazanki z sosem tuńczykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki z sosem tuńczykowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron łazanki ugotować al dente.

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do zeszklenia, dorzucamy tuńczyka mieszamy, chwilę smażymy razem, dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką czosnkową. przyprawiamy.

Krok 3

Zdejmujemy z ognia, dokładamy makaron wszystko mieszamy, dokładamy ser, podgrzewamy razem, wykładamy na talerz, posypujemy posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej