Łazanki z sosem tuńczykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki z sosem tuńczykowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron łazanki ugotować al dente.

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy do zeszklenia, dorzucamy tuńczyka mieszamy, chwilę smażymy razem, dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką czosnkową. przyprawiamy.

Krok 3

Zdejmujemy z ognia, dokładamy makaron wszystko mieszamy, dokładamy ser, podgrzewamy razem, wykładamy na talerz, posypujemy posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki z sosem tuńczykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej