
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente, według zaleceń producenta.
Krok 2
Cebulę pokrój w półplastry, marchew obierz, cukinię i marchew pokrój w cienkie plastry. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż warzywa, zalej je pomidorami z puszki, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Sos dopraw do smaku suszonym oregano i garścią posiekanej bazylii.

Dobra rada:
Do sosu, aby wzmocnić jego smak, możesz dodać kilka kawałków anchois, kaparów lub garść parmezanu.
Upewnij się, że ser zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne w pomidorowym sosie
Chcesz urozmaicić swoją dietę? Przygotuj smaczną wegetariańską kolację lub obiad. Makaron ugotuj al dente, według przepisu na opakowaniu. Oprócz rekomendowanego dobrze sprawdzi się również inny, na przykład świderki. Pokrój w plastry cukinię (możesz wykorzystać również bakłażana), cebulę oraz marchew. Smaż na małym ogniu, uważając, żeby składniki się nie przypaliły. Następnie do mieszanki dodaj paprykę, pomidory w puszce (dobrym wyborem będą również świeże, dojrzałe warzywa – pamiętaj jedynie, aby wcześniej obrać je ze skóry) i trzymaj na ogniu przez kilkanaście minut. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i wrzuć suszone oregano. Ciekawym rozwiązaniem może być dodanie do sosu niewielkiej ilości pokruszonych orzechów nerkowca. Tak przygotowane danie podawaj na ciepło, udekorowane liśćmi świeżej bazylii i oliwkami. Zainspiruj się poniższym przepisem i przygotuj smaczny bezmięsny obiad lub kolację, który z powodzeniem zastosujesz w swojej wegetariańskiej diecie.