
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente, według zaleceń producenta.
Krok 2
Cebulę pokrój w półplastry, marchew obierz, cukinię i marchew pokrój w cienkie plastry. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż warzywa, zalej je pomidorami z puszki, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Sos dopraw do smaku suszonym oregano i garścią posiekanej bazylii.

Dobra rada:
Do sosu, aby wzmocnić jego smak, możesz dodać kilka kawałków anchois, kaparów lub garść parmezanu.
Upewnij się, że ser zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne w pomidorowym sosie
Chcesz urozmaicić swoją dietę? Przygotuj smaczną wegetariańską kolację lub obiad. Makaron ugotuj al dente, według przepisu na opakowaniu. Oprócz rekomendowanego dobrze sprawdzi się również inny, na przykład świderki. Pokrój w plastry cukinię (możesz wykorzystać również bakłażana), cebulę oraz marchew. Smaż na małym ogniu, uważając, żeby składniki się nie przypaliły. Następnie do mieszanki dodaj paprykę, pomidory w puszce (dobrym wyborem będą również świeże, dojrzałe warzywa – pamiętaj jedynie, aby wcześniej obrać je ze skóry) i trzymaj na ogniu przez kilkanaście minut. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i wrzuć suszone oregano. Ciekawym rozwiązaniem może być dodanie do sosu niewielkiej ilości pokruszonych orzechów nerkowca. Tak przygotowane danie podawaj na ciepło, udekorowane liśćmi świeżej bazylii i oliwkami. Zainspiruj się poniższym przepisem i przygotuj smaczny bezmięsny obiad lub kolację, który z powodzeniem zastosujesz w swojej wegetariańskiej diecie.