Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

13

193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

281 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

1 słoik

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. Pokrój tofu i cebulę w kostkę oraz cukinię w półplastry.

Krok 2

W garnku do gotowania na parze ugotuj brokuł oraz fasolkę szparagową.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż na niej cebulkę. Dodaj cukinię oraz tofu. Dopraw przyprawą kuchni tajskiej, czosnkiem, sosem sojowym i cukrem trzcinowym. Smaż, aż całość się przyrumieni na brązowo. Jak już całość się podsmaży to dodaj mleczko kokosowe oraz sos Tikka Masala. Gotuj przez 3 minuty.

Krok 4

Podawaj z ryżem, brokułem i fasolką. Posyp sezmem do dekoracji.

1

Opinie o przepisie

  • A

    A , 22.10.2023

    Ile gramów cukinii?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej