Ryż z tofu i zielonymi warzywami w sosie Tikka Masala
łatwe
317 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
1 słoik
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
5 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. Pokrój tofu i cebulę w kostkę oraz cukinię w półplastry.
Krok 2
W garnku do gotowania na parze ugotuj brokuł oraz fasolkę szparagową.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż na niej cebulkę. Dodaj cukinię oraz tofu. Dopraw przyprawą kuchni tajskiej, czosnkiem, sosem sojowym i cukrem trzcinowym. Smaż, aż całość się przyrumieni na brązowo. Jak już całość się podsmaży to dodaj mleczko kokosowe oraz sos Tikka Masala. Gotuj przez 3 minuty.
Krok 4
Podawaj z ryżem, brokułem i fasolką. Posyp sezmem do dekoracji.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
























