Zupa tajska z warzywami i z napojem kokosowym | Przepisy.pl pixel

Tajska zupa z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

777 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

338 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1399 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

400 mililitrów

400 mililitrów

0.5 opakowania

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa z włoszczyzny pokrój w cienkie paseczki.

Tajska zupa z warzywami  - Krok 1

Krok 2

Rosół zagotuj z mlekiem kokosowym.

Tajska zupa z warzywami  - Krok 2

Krok 3

W dużym garnku podsmaż warzywa. Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Tajska zupa z warzywami  - Krok 3

Krok 4

Całość zalej mlekiem kokosowym z rosołem. Zagotuj i podawaj z porwaną kolendrą, sezam i orzechami.

Tajska zupa z warzywami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy pasują i sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.

1

Opinie o przepisie

  • Krzysztof Szaro

    Krzysztof Szaro , 07.01.2021

    Jest ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tajska zupa z warzywami Tajska zupa z warzywami

Zupy to nie tylko preludium do dania głównego, ale także potrawa sama w sobie. Towarzyszą nam od dzieciństwa. Kolorowe, kremowe, ciepłe, a przede wszystkim pyszne oraz proste w przygotowaniu. Pomidorowa, ogórkowa, rosół – to klasyka gatunków! Warto mieć jednak na uwadze, że zupy to nieodłączny element kuchni na różnych zakątkach świata. Wyjdź nieco szerzej! Zainspiruj się przepisem na tajską zupę z warzywami już dziś!

Dla kogo?

Dla wszystkich fanów kuchni tajskiej, a także dla osób, które chciałyby ją nieco bliżej poznać. Mowa o Tobie?

Na jaką okazję?

Na co dzień! Tylko 20 minut dzieli Cię od spróbowania aromatycznej, egzotycznej zupy tajskiej z warzywami. Nie daj się dłużej namawiać!

Czy wiesz, że?

Kuchnia tajska kształtowała się, czerpiąc inspirację z kuchni chińskiej i hinduskiej. Jednak największy wpływ wywarło na nią zamiłowanie Tajów do jedzenia. Jej istotą jest łączenie różnorodnych smaków: kwaśnych, słodkich, słonych, ostrych, a nawet gorzkich. Skusisz się?

Dla urozmaicenia:

Do zupy pasują sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.