
Składniki
1 pęczek
400 mililitrów
400 mililitrów
0.5 opakowania
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa z włoszczyzny pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Rosół zagotuj z mlekiem kokosowym.

Krok 3
W dużym garnku podsmaż warzywa. Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4
Całość zalej mlekiem kokosowym z rosołem. Zagotuj i podawaj z porwaną kolendrą, sezam i orzechami.


Dobra rada:
Do zupy pasują i sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tajska zupa z warzywami
Zupy to nie tylko preludium do dania głównego, ale także potrawa sama w sobie. Towarzyszą nam od dzieciństwa. Kolorowe, kremowe, ciepłe, a przede wszystkim pyszne oraz proste w przygotowaniu. Pomidorowa, ogórkowa, rosół – to klasyka gatunków! Warto mieć jednak na uwadze, że zupy to nieodłączny element kuchni na różnych zakątkach świata. Wyjdź nieco szerzej! Zainspiruj się przepisem na tajską zupę z warzywami już dziś!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów kuchni tajskiej, a także dla osób, które chciałyby ją nieco bliżej poznać. Mowa o Tobie?
Na jaką okazję?
Na co dzień! Tylko 20 minut dzieli Cię od spróbowania aromatycznej, egzotycznej zupy tajskiej z warzywami. Nie daj się dłużej namawiać!
Czy wiesz, że?
Kuchnia tajska kształtowała się, czerpiąc inspirację z kuchni chińskiej i hinduskiej. Jednak największy wpływ wywarło na nią zamiłowanie Tajów do jedzenia. Jej istotą jest łączenie różnorodnych smaków: kwaśnych, słodkich, słonych, ostrych, a nawet gorzkich. Skusisz się?
Dla urozmaicenia:
Do zupy pasują sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.