Tajska zupa z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

253 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

677 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

400 mililitrów

400 mililitrów

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa z włoszczyzny pokrój w cienkie paseczki.

Tajska zupa z warzywami  - Krok 1

Krok 2

Rosół zagotuj z mlekiem kokosowym.

Tajska zupa z warzywami  - Krok 2

Krok 3

W dużym garnku podsmaż warzywa. Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Tajska zupa z warzywami  - Krok 3

Krok 4

Całość zalej mlekiem kokosowym z rosołem. Zagotuj i podawaj z porwaną kolendrą, sezam i orzechami.

Tajska zupa z warzywami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy pasują i sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa Czerwone Curry Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa Czerwone Curry Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tajska zupa z warzywami Tajska zupa z warzywami

Zupy to nie tylko preludium do dania głównego, ale także potrawa sama w sobie. Towarzyszą nam od dzieciństwa. Kolorowe, kremowe, ciepłe, a przede wszystkim pyszne oraz proste w przygotowaniu. Pomidorowa, ogórkowa, rosół – to klasyka gatunków! Warto mieć jednak na uwadze, że zupy to nieodłączny element kuchni na różnych zakątkach świata. Wyjdź nieco szerzej! Zainspiruj się przepisem na tajską zupę z warzywami już dziś!

Dla kogo?

Dla wszystkich fanów kuchni tajskiej, a także dla osób, które chciałyby ją nieco bliżej poznać. Mowa o Tobie?

Na jaką okazję?

Na co dzień! Tylko 20 minut dzieli Cię od spróbowania aromatycznej, egzotycznej zupy tajskiej z warzywami. Nie daj się dłużej namawiać!

Czy wiesz, że?

Kuchnia tajska kształtowała się, czerpiąc inspirację z kuchni chińskiej i hinduskiej. Jednak największy wpływ wywarło na nią zamiłowanie Tajów do jedzenia. Jej istotą jest łączenie różnorodnych smaków: kwaśnych, słodkich, słonych, ostrych, a nawet gorzkich. Skusisz się?

Dla urozmaicenia:

Do zupy pasują sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.