
Składniki
1 pęczek
400 mililitrów
400 mililitrów
0.5 opakowania
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa z włoszczyzny pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Rosół zagotuj z mlekiem kokosowym.

Krok 3
W dużym garnku podsmaż warzywa. Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4
Całość zalej mlekiem kokosowym z rosołem. Zagotuj i podawaj z porwaną kolendrą, sezam i orzechami.


Dobra rada:
Do zupy pasują i sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tajska zupa z warzywami
Zupy to nie tylko preludium do dania głównego, ale także potrawa sama w sobie. Towarzyszą nam od dzieciństwa. Kolorowe, kremowe, ciepłe, a przede wszystkim pyszne oraz proste w przygotowaniu. Pomidorowa, ogórkowa, rosół – to klasyka gatunków! Warto mieć jednak na uwadze, że zupy to nieodłączny element kuchni na różnych zakątkach świata. Wyjdź nieco szerzej! Zainspiruj się przepisem na tajską zupę z warzywami już dziś!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów kuchni tajskiej, a także dla osób, które chciałyby ją nieco bliżej poznać. Mowa o Tobie?
Na jaką okazję?
Na co dzień! Tylko 20 minut dzieli Cię od spróbowania aromatycznej, egzotycznej zupy tajskiej z warzywami. Nie daj się dłużej namawiać!
Czy wiesz, że?
Kuchnia tajska kształtowała się, czerpiąc inspirację z kuchni chińskiej i hinduskiej. Jednak największy wpływ wywarło na nią zamiłowanie Tajów do jedzenia. Jej istotą jest łączenie różnorodnych smaków: kwaśnych, słodkich, słonych, ostrych, a nawet gorzkich. Skusisz się?
Dla urozmaicenia:
Do zupy pasują sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.


































