Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

100 gramów

3 sztuki

250 gramów

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Kapustę pokrój w paski, liście i łodygi kolendry posiekaj, a korzenie odłóż

Krok 3

Czosnek umieść w moździerzu, dodaj korzenie kolendry, pieprz oraz sól i rozgnieć na pastę.

Krok 4

Do mięsa dodaj pieprz oraz sól.

Krok 5

Garnek napełnij litrem wody, wrzuć kostki Rosół wołowy Knorr oraz pastę z czosnku i doprowadź do wrzenia.

Krok 6

Z mięsa lep klopsiki i wrzucaj je do zupy. Gotuj przez 2 minuty.

Krok 7

Dodaj odcedzony makaron, sos rybny i gotuj jeszcze minutę. Zupę serwuj posypaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej