Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
100 gramów
3 sztuki
250 gramów
2 sztuki
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Kapustę pokrój w paski, liście i łodygi kolendry posiekaj, a korzenie odłóż
Krok 3
Czosnek umieść w moździerzu, dodaj korzenie kolendry, pieprz oraz sól i rozgnieć na pastę.
Krok 4
Do mięsa dodaj pieprz oraz sól.
Krok 5
Garnek napełnij litrem wody, wrzuć kostki Rosół wołowy Knorr oraz pastę z czosnku i doprowadź do wrzenia.
Krok 6
Z mięsa lep klopsiki i wrzucaj je do zupy. Gotuj przez 2 minuty.
Krok 7
Dodaj odcedzony makaron, sos rybny i gotuj jeszcze minutę. Zupę serwuj posypaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































