Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

100 gramów

3 sztuki

250 gramów

2 sztuki

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Kapustę pokrój w paski, liście i łodygi kolendry posiekaj, a korzenie odłóż

Krok 3

Czosnek umieść w moździerzu, dodaj korzenie kolendry, pieprz oraz sól i rozgnieć na pastę.

Krok 4

Do mięsa dodaj pieprz oraz sól.

Krok 5

Garnek napełnij litrem wody, wrzuć kostki Rosół wołowy Knorr oraz pastę z czosnku i doprowadź do wrzenia.

Krok 6

Z mięsa lep klopsiki i wrzucaj je do zupy. Gotuj przez 2 minuty.

Krok 7

Dodaj odcedzony makaron, sos rybny i gotuj jeszcze minutę. Zupę serwuj posypaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Żeberka w kapuście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej