Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
100 gramów
3 sztuki
250 gramów
2 sztuki
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Kapustę pokrój w paski, liście i łodygi kolendry posiekaj, a korzenie odłóż
Krok 3
Czosnek umieść w moździerzu, dodaj korzenie kolendry, pieprz oraz sól i rozgnieć na pastę.
Krok 4
Do mięsa dodaj pieprz oraz sól.
Krok 5
Garnek napełnij litrem wody, wrzuć kostki Rosół wołowy Knorr oraz pastę z czosnku i doprowadź do wrzenia.
Krok 6
Z mięsa lep klopsiki i wrzucaj je do zupy. Gotuj przez 2 minuty.
Krok 7
Dodaj odcedzony makaron, sos rybny i gotuj jeszcze minutę. Zupę serwuj posypaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej