Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

100 gramów

3 sztuki

250 gramów

2 sztuki

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Kapustę pokrój w paski, liście i łodygi kolendry posiekaj, a korzenie odłóż

Krok 3

Czosnek umieść w moździerzu, dodaj korzenie kolendry, pieprz oraz sól i rozgnieć na pastę.

Krok 4

Do mięsa dodaj pieprz oraz sól.

Krok 5

Garnek napełnij litrem wody, wrzuć kostki Rosół wołowy Knorr oraz pastę z czosnku i doprowadź do wrzenia.

Krok 6

Z mięsa lep klopsiki i wrzucaj je do zupy. Gotuj przez 2 minuty.

Krok 7

Dodaj odcedzony makaron, sos rybny i gotuj jeszcze minutę. Zupę serwuj posypaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej