Składniki
500 gramów
2 sztuki
null
null
3 sztuki
null
6 szklanek
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, zalej warzywa bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu przez 30 minut, tak aby składniki zmiękły.
Krok 2
W tym czasie kapustę sparz wrzątkiem, osusz i poszatkuj, marchewkę potnij w kawałki, a kiełbasę w plasterki.
Krok 3
Ziemniaki osącz i rozgnieć na puree, włóż razem z pozostałymi warzywami do wywaru.
Krok 4
Zagotuj, dodaj posiekaną kiełbasę i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 15 minut.
Krok 5
Dopraw zieloną hiszpańską zupę do smaku, dodaj odrobinę oliwy i wymieszaj. Podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej