Caldo verde - zielona hiszpańska zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Caldo verde - zielona hiszpańska zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

null

null

3 sztuki

null

6 szklanek

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, zalej warzywa bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu przez 30 minut, tak aby składniki zmiękły.

Krok 2

W tym czasie kapustę sparz wrzątkiem, osusz i poszatkuj, marchewkę potnij w kawałki, a kiełbasę w plasterki.

Krok 3

Ziemniaki osącz i rozgnieć na puree, włóż razem z pozostałymi warzywami do wywaru.

Krok 4

Zagotuj, dodaj posiekaną kiełbasę i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 15 minut.

Krok 5

Dopraw zieloną hiszpańską zupę do smaku, dodaj odrobinę oliwy i wymieszaj. Podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej