
Składniki
500 gramów
2 sztuki
null
null
3 sztuki
null
6 szklanek
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, zalej warzywa bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu przez 30 minut, tak aby składniki zmiękły.
Krok 2
W tym czasie kapustę sparz wrzątkiem, osusz i poszatkuj, marchewkę potnij w kawałki, a kiełbasę w plasterki.
Krok 3
Ziemniaki osącz i rozgnieć na puree, włóż razem z pozostałymi warzywami do wywaru.
Krok 4
Zagotuj, dodaj posiekaną kiełbasę i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 15 minut.
Krok 5
Dopraw zieloną hiszpańską zupę do smaku, dodaj odrobinę oliwy i wymieszaj. Podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































