Caldo verde - zielona hiszpańska zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Caldo verde - zielona hiszpańska zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

null

null

3 sztuki

null

6 szklanek

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, zalej warzywa bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu przez 30 minut, tak aby składniki zmiękły.

Krok 2

W tym czasie kapustę sparz wrzątkiem, osusz i poszatkuj, marchewkę potnij w kawałki, a kiełbasę w plasterki.

Krok 3

Ziemniaki osącz i rozgnieć na puree, włóż razem z pozostałymi warzywami do wywaru.

Krok 4

Zagotuj, dodaj posiekaną kiełbasę i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 15 minut.

Krok 5

Dopraw zieloną hiszpańską zupę do smaku, dodaj odrobinę oliwy i wymieszaj. Podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej