Caldo verde - zielona hiszpańska zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Caldo verde - zielona hiszpańska zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

null

null

3 sztuki

null

6 szklanek

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, zalej warzywa bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu przez 30 minut, tak aby składniki zmiękły.

Krok 2

W tym czasie kapustę sparz wrzątkiem, osusz i poszatkuj, marchewkę potnij w kawałki, a kiełbasę w plasterki.

Krok 3

Ziemniaki osącz i rozgnieć na puree, włóż razem z pozostałymi warzywami do wywaru.

Krok 4

Zagotuj, dodaj posiekaną kiełbasę i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 15 minut.

Krok 5

Dopraw zieloną hiszpańską zupę do smaku, dodaj odrobinę oliwy i wymieszaj. Podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Caldo verde - zielona hiszpańska zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej