Soczysty kurczak z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

150 gramów

4 łyżki

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi natnij cienkim długim nożem tak, aby powstała kieszeń.

Krok 2

Ser pokrusz w dłoniach, a następnie umieść go w naciętych piersiach.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr, wodę, oliwę oraz listki kolendry. Marynatą posmaruj piersi, a następnie umieść je pojedynczo w torebkach.

Krok 4

Torebki zawiń szczelnie i umieść na lekko rozgrzanej patelni. Smaż 10 minut, przewracając je co jakiś czas na drugą stronę. Gotowe piersi wyjmij ostrożnie z torebek. Podawaj z ryżem udekorowane listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej