Soczysty kurczak z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

150 gramów

4 łyżki

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi natnij cienkim długim nożem tak, aby powstała kieszeń.

Krok 2

Ser pokrusz w dłoniach, a następnie umieść go w naciętych piersiach.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr, wodę, oliwę oraz listki kolendry. Marynatą posmaruj piersi, a następnie umieść je pojedynczo w torebkach.

Krok 4

Torebki zawiń szczelnie i umieść na lekko rozgrzanej patelni. Smaż 10 minut, przewracając je co jakiś czas na drugą stronę. Gotowe piersi wyjmij ostrożnie z torebek. Podawaj z ryżem udekorowane listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej