Soczysty kurczak z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

150 gramów

4 łyżki

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte piersi natnij cienkim długim nożem tak, aby powstała kieszeń.

Krok 2

Ser pokrusz w dłoniach, a następnie umieść go w naciętych piersiach.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr, wodę, oliwę oraz listki kolendry. Marynatą posmaruj piersi, a następnie umieść je pojedynczo w torebkach.

Krok 4

Torebki zawiń szczelnie i umieść na lekko rozgrzanej patelni. Smaż 10 minut, przewracając je co jakiś czas na drugą stronę. Gotowe piersi wyjmij ostrożnie z torebek. Podawaj z ryżem udekorowane listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej