
Składniki
400 gramów
1 sztuka
150 mililitrów
450 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cebulę pokrój w kostkę, a następnie podsmaż w rozgrzanym rondlu.

Krok 2
Dadaj mieszankę warzyw i smaż kilka minut.

Krok 3
Wlej śmietankę i dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, która idealnie doprawi potrawę i nada pełen smak. Całość duś, aż potrawa lekko zgęstnieje.

- Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kociołek z kurczakiem
Kurczak gotowany z ziemniakami i warzywami w niewielkiej ilości wody, to nie tylko smaczne i pożywne danie ale również swoista kulinarna tradycja. Dania jednogarnkowe znajdziemy w kuchniach niemal całej Europy. Eintopf, bogracz czy casserole to łatwe gulasze, które jesienią są niezastąpione.




































