Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami
łatwe
38 osób zapisało
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
50 mililitrów
null
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż pokrojone w kawałki kiełbaski, aż będą brązowe.
Krok 2
Pokrój warzywa w kostkę o jednakowym rozmiarze i dodaj do kiełbasek.
Krok 3
Wlej na patelnię sok ananasowy i słodko-kwaśny sos Knorr, wymieszaj wszystko i duś na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Podawaj z makaronem tagiatelle ugotowanym w lekko słonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej