Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

150 gramów

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż pokrojone w kawałki kiełbaski, aż będą brązowe.

Krok 2

Pokrój warzywa w kostkę o jednakowym rozmiarze i dodaj do kiełbasek.

Krok 3

Wlej na patelnię sok ananasowy i słodko-kwaśny sos Knorr, wymieszaj wszystko i duś na wolnym ogniu 5 minut.

Krok 4

Podawaj z makaronem tagiatelle ugotowanym w lekko słonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej