Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

150 gramów

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż pokrojone w kawałki kiełbaski, aż będą brązowe.

Krok 2

Pokrój warzywa w kostkę o jednakowym rozmiarze i dodaj do kiełbasek.

Krok 3

Wlej na patelnię sok ananasowy i słodko-kwaśny sos Knorr, wymieszaj wszystko i duś na wolnym ogniu 5 minut.

Krok 4

Podawaj z makaronem tagiatelle ugotowanym w lekko słonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej