Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami
łatwe
46 osób zapisało

Składniki
15 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 mililitrów
150 gramów
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż pokrojone w kawałki kiełbaski, aż będą brązowe.
Krok 2
Pokrój warzywa w kostkę o jednakowym rozmiarze i dodaj do kiełbasek.
Krok 3
Wlej na patelnię sok ananasowy i słodko-kwaśny sos Knorr, wymieszaj wszystko i duś na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Podawaj z makaronem tagiatelle ugotowanym w lekko słonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej