Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
15 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 mililitrów
150 gramów
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż pokrojone w kawałki kiełbaski, aż będą brązowe.
Krok 2
Pokrój warzywa w kostkę o jednakowym rozmiarze i dodaj do kiełbasek.
Krok 3
Wlej na patelnię sok ananasowy i słodko-kwaśny sos Knorr, wymieszaj wszystko i duś na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Podawaj z makaronem tagiatelle ugotowanym w lekko słonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej