Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
15 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 mililitrów
150 gramów
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż pokrojone w kawałki kiełbaski, aż będą brązowe.
Krok 2
Pokrój warzywa w kostkę o jednakowym rozmiarze i dodaj do kiełbasek.
Krok 3
Wlej na patelnię sok ananasowy i słodko-kwaśny sos Knorr, wymieszaj wszystko i duś na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Podawaj z makaronem tagiatelle ugotowanym w lekko słonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej