Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

150 gramów

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż pokrojone w kawałki kiełbaski, aż będą brązowe.

Krok 2

Pokrój warzywa w kostkę o jednakowym rozmiarze i dodaj do kiełbasek.

Krok 3

Wlej na patelnię sok ananasowy i słodko-kwaśny sos Knorr, wymieszaj wszystko i duś na wolnym ogniu 5 minut.

Krok 4

Podawaj z makaronem tagiatelle ugotowanym w lekko słonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej