
Składniki
null
null
0.5 sztuki
2 sztuki
null
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
null
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Ogórka i pomidora pokrój w kostkę, cebulkę razem ze szczypiorkiem poszatkuj, paprykę pokrój w cieniutkie paseczki.
Krok 3
Przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 4
Dodaj ocet, oliwę i cukier, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej