
Składniki
null
null
0.5 sztuki
2 sztuki
null
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
null
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Ogórka i pomidora pokrój w kostkę, cebulkę razem ze szczypiorkiem poszatkuj, paprykę pokrój w cieniutkie paseczki.
Krok 3
Przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 4
Dodaj ocet, oliwę i cukier, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej