Sałatka włoska z octem balsamicznym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska z octem balsamicznym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka i pomidora pokrój w kostkę, cebulkę razem ze szczypiorkiem poszatkuj, paprykę pokrój w cieniutkie paseczki.

Krok 3

Przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 4

Dodaj ocet, oliwę i cukier, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej