Sałatka włoska z octem balsamicznym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

119

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka i pomidora pokrój w kostkę, cebulkę razem ze szczypiorkiem poszatkuj, paprykę pokrój w cieniutkie paseczki.

Krok 3

Przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 4

Dodaj ocet, oliwę i cukier, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej