
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
500 gramów
10 sztuk
0.5 opakowania
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior opłucz w wodzie z octem, podziel na różyczki,
Krok 3
Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki. fasole i tuńczyka odsącz z zalewy. oliwki pokrój w plasterki.
Krok 4
kalafiora połącz z pomidorami, fasolą, tuńczykiem i oliwkami.
Krok 2
Ugotuj w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr i cukru. schłodź.
Krok 5
Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i delikatnie wymieszaj z sałatką. Sałatkę kalafiorową podawaj po schodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej