
Składniki
500 gramów
1 łyżka
3 sztuki
0.5 opakowania
2 łyżki
10 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior opłucz w wodzie z octem, podziel na różyczki,
Krok 3
Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki. fasole i tuńczyka odsącz z zalewy. oliwki pokrój w plasterki.
Krok 4
kalafiora połącz z pomidorami, fasolą, tuńczykiem i oliwkami.
Krok 2
Ugotuj w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr i cukru. schłodź.
Krok 5
Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i delikatnie wymieszaj z sałatką. Sałatkę kalafiorową podawaj po schodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej