Sałatka kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

10 sztuk

0.5 opakowania

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior opłucz w wodzie z octem, podziel na różyczki,

Krok 3

Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki. fasole i tuńczyka odsącz z zalewy. oliwki pokrój w plasterki.

Krok 4

kalafiora połącz z pomidorami, fasolą, tuńczykiem i oliwkami.

Krok 2

Ugotuj w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr i cukru. schłodź.

Krok 5

Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i delikatnie wymieszaj z sałatką. Sałatkę kalafiorową podawaj po schodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szarpaniec
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej