Sałatka kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

10 sztuk

0.5 opakowania

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior opłucz w wodzie z octem, podziel na różyczki,

Krok 3

Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki. fasole i tuńczyka odsącz z zalewy. oliwki pokrój w plasterki.

Krok 4

kalafiora połącz z pomidorami, fasolą, tuńczykiem i oliwkami.

Krok 2

Ugotuj w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr i cukru. schłodź.

Krok 5

Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i delikatnie wymieszaj z sałatką. Sałatkę kalafiorową podawaj po schodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej