Sałatka kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

3 sztuki

0.5 opakowania

2 łyżki

10 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior opłucz w wodzie z octem, podziel na różyczki,

Krok 3

Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki. fasole i tuńczyka odsącz z zalewy. oliwki pokrój w plasterki.

Krok 4

kalafiora połącz z pomidorami, fasolą, tuńczykiem i oliwkami.

Krok 2

Ugotuj w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr i cukru. schłodź.

Krok 5

Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i delikatnie wymieszaj z sałatką. Sałatkę kalafiorową podawaj po schodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej