Sałatka kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

3 sztuki

0.5 opakowania

2 łyżki

10 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior opłucz w wodzie z octem, podziel na różyczki,

Krok 3

Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki. fasole i tuńczyka odsącz z zalewy. oliwki pokrój w plasterki.

Krok 4

kalafiora połącz z pomidorami, fasolą, tuńczykiem i oliwkami.

Krok 2

Ugotuj w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr i cukru. schłodź.

Krok 5

Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i delikatnie wymieszaj z sałatką. Sałatkę kalafiorową podawaj po schodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej