
Składniki
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron z zupek pokrusz i przełóż do miski. Zalej gorącą wodą i jak zmięknie odcedź go. Pozostaw miękki makaron w misce.
Krok 2
Olej podgrzej razem z tłuszczem z zupek i usmaż na nim kurczaka, którego następnie wrzuć do makaronu razem z tłuszczem.
Krok 3
Dodaj kukurydzę i fasolę.
Krok 4
Kurczaka pokrój na drobne kosteczki i posyp przyprawą z zupek.
Krok 5
Papryki i ogórki pokrój na drobną kosteczkę i wrzuć do miski z pozostałymi składnikami.
Krok 6
Sałatkę wymieszaj i odstaw co najmniej na 10 minut. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej