
Składniki
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron z zupek pokrusz i przełóż do miski. Zalej gorącą wodą i jak zmięknie odcedź go. Pozostaw miękki makaron w misce.
Krok 2
Olej podgrzej razem z tłuszczem z zupek i usmaż na nim kurczaka, którego następnie wrzuć do makaronu razem z tłuszczem.
Krok 3
Dodaj kukurydzę i fasolę.
Krok 4
Kurczaka pokrój na drobne kosteczki i posyp przyprawą z zupek.
Krok 5
Papryki i ogórki pokrój na drobną kosteczkę i wrzuć do miski z pozostałymi składnikami.
Krok 6
Sałatkę wymieszaj i odstaw co najmniej na 10 minut. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej