Sałatka z ogórków i białej rzodkwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki i ogórka obierz i pokrój w słupki.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj sos sojowy, chilli, ocet i cukier. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie sos.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - Krok 2

Krok 3

Warzywa poukładaj w piramidkę i polej sosem. Po wierzchu udekoruj kiełkami.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - Krok 3

Krok 4

Mini kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ogórków i białej rzodkwiSałatka z ogórków i białej rzodkwi

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi to smaczne wytrawne danie, które świetnie sprawdzi się w wielu sytuacjach. Co ważne, jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a finalny efekt jest satysfakcjonujący. Cechą charakterystyczną tej potrawy jest jej pikantny smak – na który wpływa zarówno biała rzodkiew, jak i dodane chili. Nieco orientalnego charakteru doda całości sos sojowy oraz ocet ryżowy. Jako dodatek do sałatki, możesz przygotować chrupiące domowe sajgonki, ale równie dobrze sprawdzą się też proste do przyrządzenia ziołowe grzanki. Aby przygotować te drugie, wystarczy, że posmarowane wysokiej jakości margaryną kromki chleba lub bagietki francuskiej posypiesz ulubionymi ziołami oraz zapieczesz w piekarniku. Opcjonalnie możesz je również posypać startym na dużych oczkach tarki serem żółtym lub płatkami parmezanu. Zaciekawiła Cię nasza propozycja na sałatkę z ogórków i białej rzodkwi? Koniecznie wypróbuj podany przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.