Sałatka z ogórków i białej rzodkwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki i ogórka obierz i pokrój w słupki.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj sos sojowy, chilli, ocet i cukier. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie sos.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - Krok 2

Krok 3

Warzywa poukładaj w piramidkę i polej sosem. Po wierzchu udekoruj kiełkami.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - Krok 3

Krok 4

Mini kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków i białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ogórków i białej rzodkwiSałatka z ogórków i białej rzodkwi

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi to smaczne wytrawne danie, które świetnie sprawdzi się w wielu sytuacjach. Co ważne, jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a finalny efekt jest satysfakcjonujący. Cechą charakterystyczną tej potrawy jest jej pikantny smak – na który wpływa zarówno biała rzodkiew, jak i dodane chili. Nieco orientalnego charakteru doda całości sos sojowy oraz ocet ryżowy. Jako dodatek do sałatki, możesz przygotować chrupiące domowe sajgonki, ale równie dobrze sprawdzą się też proste do przyrządzenia ziołowe grzanki. Aby przygotować te drugie, wystarczy, że posmarowane wysokiej jakości margaryną kromki chleba lub bagietki francuskiej posypiesz ulubionymi ziołami oraz zapieczesz w piekarniku. Opcjonalnie możesz je również posypać startym na dużych oczkach tarki serem żółtym lub płatkami parmezanu. Zaciekawiła Cię nasza propozycja na sałatkę z ogórków i białej rzodkwi? Koniecznie wypróbuj podany przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.