
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki i ogórka obierz i pokrój w słupki.

Krok 2
Następnie dodaj sos sojowy, chilli, ocet i cukier. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie sos.

Krok 3
Warzywa poukładaj w piramidkę i polej sosem. Po wierzchu udekoruj kiełkami.

Krok 4
Mini kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.


Dobra rada:
Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z ogórków i białej rzodkwi
Sałatka z ogórków i białej rzodkwi to smaczne wytrawne danie, które świetnie sprawdzi się w wielu sytuacjach. Co ważne, jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a finalny efekt jest satysfakcjonujący. Cechą charakterystyczną tej potrawy jest jej pikantny smak – na który wpływa zarówno biała rzodkiew, jak i dodane chili. Nieco orientalnego charakteru doda całości sos sojowy oraz ocet ryżowy. Jako dodatek do sałatki, możesz przygotować chrupiące domowe sajgonki, ale równie dobrze sprawdzą się też proste do przyrządzenia ziołowe grzanki. Aby przygotować te drugie, wystarczy, że posmarowane wysokiej jakości margaryną kromki chleba lub bagietki francuskiej posypiesz ulubionymi ziołami oraz zapieczesz w piekarniku. Opcjonalnie możesz je również posypać startym na dużych oczkach tarki serem żółtym lub płatkami parmezanu. Zaciekawiła Cię nasza propozycja na sałatkę z ogórków i białej rzodkwi? Koniecznie wypróbuj podany przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.