Sałatka z ogórków i białej rzodkwi

- Krok 1Rzodkiewki i ogórka obierz i pokrój w słupki.
- Krok 2Następnie dodaj sos sojowy, chilli, ocet i cukier. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie sos.
- Krok 3Warzywa poukładaj w piramidkę i polej sosem. Po wierzchu udekoruj kiełkami.
- Krok 4Mini kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Przyprawowa poezja, która powoli uwalnia się na kubkach smakowych. Chili jest bardzo pikantną przyprawą, która szybko przyjęła się w piekielnie doprawianej kuchni indyjskiej i weszła w skład popularnej mieszanki curry. Chili z Indii to przyprawowy rollercoaster, który przenosi na wyżyny ostrości.

Sałatka z ogórków i białej rzodkwi to smaczne wytrawne danie, które świetnie sprawdzi się w wielu sytuacjach. Co ważne, jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a finalny efekt jest satysfakcjonujący. Cechą charakterystyczną tej potrawy jest jej pikantny smak – na który wpływa zarówno biała rzodkiew, jak i dodane chili. Nieco orientalnego charakteru doda całości sos sojowy oraz ocet ryżowy. Jako dodatek do sałatki, możesz przygotować chrupiące domowe sajgonki, ale równie dobrze sprawdzą się też proste do przyrządzenia ziołowe grzanki. Aby przygotować te drugie, wystarczy, że posmarowane wysokiej jakości margaryną kromki chleba lub bagietki francuskiej posypiesz ulubionymi ziołami oraz zapieczesz w piekarniku. Opcjonalnie możesz je również posypać startym na dużych oczkach tarki serem żółtym lub płatkami parmezanu. Zaciekawiła Cię nasza propozycja na sałatkę z ogórków i białej rzodkwi? Koniecznie wypróbuj podany przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.