Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki i ogórka obierz i pokrój w słupki.
Krok 2
Następnie dodaj sos sojowy, chilli, ocet i cukier. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie sos.
Krok 3
Warzywa poukładaj w piramidkę i polej sosem. Po wierzchu udekoruj kiełkami.
Krok 4
Mini kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.
Dobra rada:
Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z ogórków i białej rzodkwi
Sałatka z ogórków i białej rzodkwi to smaczne wytrawne danie, które świetnie sprawdzi się w wielu sytuacjach. Co ważne, jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a finalny efekt jest satysfakcjonujący. Cechą charakterystyczną tej potrawy jest jej pikantny smak – na który wpływa zarówno biała rzodkiew, jak i dodane chili. Nieco orientalnego charakteru doda całości sos sojowy oraz ocet ryżowy. Jako dodatek do sałatki, możesz przygotować chrupiące domowe sajgonki, ale równie dobrze sprawdzą się też proste do przyrządzenia ziołowe grzanki. Aby przygotować te drugie, wystarczy, że posmarowane wysokiej jakości margaryną kromki chleba lub bagietki francuskiej posypiesz ulubionymi ziołami oraz zapieczesz w piekarniku. Opcjonalnie możesz je również posypać startym na dużych oczkach tarki serem żółtym lub płatkami parmezanu. Zaciekawiła Cię nasza propozycja na sałatkę z ogórków i białej rzodkwi? Koniecznie wypróbuj podany przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.