
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 szklanki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior dzielimy na różyczki. Cebulę siekamy. Warzywa wkładamy do dużego rondla i zalewamy bulionem. Gotujemy około 15 minut, aż warzywa zmiękną.
Krok 2
Dodajemy śmietankę i posiekane orzechy. Miksujemy na gładko.
Krok 3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypaną szczyptą słodkiej papryki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej