Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 szklanki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior dzielimy na różyczki. Cebulę siekamy. Warzywa wkładamy do dużego rondla i zalewamy bulionem. Gotujemy około 15 minut, aż warzywa zmiękną.
Krok 2
Dodajemy śmietankę i posiekane orzechy. Miksujemy na gładko.
Krok 3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypaną szczyptą słodkiej papryki.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej