Zupa krem kalafiorowy z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa krem kalafiorowy z orzechami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior dzielimy na różyczki. Cebulę siekamy. Warzywa wkładamy do dużego rondla i zalewamy bulionem. Gotujemy około 15 minut, aż warzywa zmiękną.

Krok 2

Dodajemy śmietankę i posiekane orzechy. Miksujemy na gładko.

Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypaną szczyptą słodkiej papryki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z batatów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej