Zupa krem kalafiorowy z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem kalafiorowy z orzechami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior dzielimy na różyczki. Cebulę siekamy. Warzywa wkładamy do dużego rondla i zalewamy bulionem. Gotujemy około 15 minut, aż warzywa zmiękną.

Krok 2

Dodajemy śmietankę i posiekane orzechy. Miksujemy na gładko.

Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypaną szczyptą słodkiej papryki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem kalafiorowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej