Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 szklanki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior dzielimy na różyczki. Cebulę siekamy. Warzywa wkładamy do dużego rondla i zalewamy bulionem. Gotujemy około 15 minut, aż warzywa zmiękną.
Krok 2
Dodajemy śmietankę i posiekane orzechy. Miksujemy na gładko.
Krok 3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypaną szczyptą słodkiej papryki.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej