
Składniki
240 gramów
4 sztuki
2 sztuki
160 gramów
80 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umytą i osuszoną rukolę umieść w dużej misce.

Krok 2
Gruszkę i cebulę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na rukoli.

Krok 3
Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi i rozdrobnionym serem kozim.

Krok 4
Olej rzepakowy wymieszaj razem z Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami i wlej do sałaty. Wymieszaj i podawaj z pieczywem.


Dobra rada:
Posiłek jest bogatym źródłem: wapnia, miedzi, witaminy E, folianów.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Włoski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kozim serem i rukolą
Sałatka z kozim serem i rukolą podana z pieczywem poleca się na kolację! Propozycja z dodatkiem gruszki, cebuli i orzechów włoskich zaskoczy nawet tych, którzy zielone dania wybierają tylko w ostateczności. Oryginale połączenie smaków będzie doskonałym zakończeniem dnia.
Dla kogo? Dla tych, którzy lubią bawić się smakami, nie boją się oryginalnych połączeń i lubią zestawiać pozornie niepasujące składniki. W skrócie: dla wszystkich odważnych. Czyli dla każdego – nikt przecież nie przyzna, że boi się spróbować!
Na zdrowie! Sałatki to zdrowie na talerzu w czystej postaci. Gruszki – dostarczają wartościowego dla organizmu potasu. Rukola – zapewni kwas foliowy, pomagający w prawidłowej produkcji krwi.
Czy wiesz, że? Kozie sery stają się coraz popularniejsze, także ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Sięgając po nie, dostarczamy fosforu, miedzi, wapnia, witaminy A i witaminy B2. Kto jeszcze nie próbował koziego sera – musi koniecznie nadrobić! Najlepiej w sałatkowym połączeniu.