Sałatka z kozim serem i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kozim serem i rukolą

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

12

heart
410 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

288 osób wydrukowało

Pobierz pdf

346 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

240 gramów

4 sztuki

2 sztuki

160 gramów

80 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umytą i osuszoną rukolę umieść w dużej misce.

Sałatka z kozim serem i rukolą - Krok 1

Krok 2

Gruszkę i cebulę pokrój na cienkie plasterki i ułóż na rukoli.

Sałatka z kozim serem i rukolą - Krok 2

Krok 3

Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi i rozdrobnionym serem kozim.

Sałatka z kozim serem i rukolą - Krok 3

Krok 4

Olej rzepakowy wymieszaj razem z Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami i wlej do sałaty. Wymieszaj i podawaj z pieczywem.

Sałatka z kozim serem i rukolą - Krok 4
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: wapnia, miedzi, witaminy E, folianów.

1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Nowak

    Sebastian Nowak , 04.02.2020

    Zrezygnowaliśmy z gruszki w przepisie, zamiast orzechów włoskich daliśmy orzechy nerkowca i danie to stało się dla nas idealnym pomysłem na fit kolację. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kozim serem i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kozim serem i rukoląSałatka z kozim serem i rukolą

Sałatka z kozim serem i rukolą podana z pieczywem poleca się na kolację! Propozycja z dodatkiem gruszki, cebuli i orzechów włoskich zaskoczy nawet tych, którzy zielone dania wybierają tylko w ostateczności. Oryginale połączenie smaków będzie doskonałym zakończeniem dnia.

Dla kogo? Dla tych, którzy lubią bawić się smakami, nie boją się oryginalnych połączeń i lubią zestawiać pozornie niepasujące składniki. W skrócie: dla wszystkich odważnych. Czyli dla każdego – nikt przecież nie przyzna, że boi się spróbować!

Na zdrowie! Sałatki to zdrowie na talerzu w czystej postaci. Gruszki – dostarczają wartościowego dla organizmu potasu. Rukola – zapewni kwas foliowy, pomagający w prawidłowej produkcji krwi.

Czy wiesz, że? Kozie sery stają się coraz popularniejsze, także ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Sięgając po nie, dostarczamy fosforu, miedzi, wapnia, witaminy A i witaminy B2. Kto jeszcze nie próbował koziego sera – musi koniecznie nadrobić! Najlepiej w sałatkowym połączeniu.