Składniki
200 gramów
150 gramów
3 sztuki
2 łyżki
0.25 szklanki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj w misce oliwę i ocet balsamiczny.
Krok 2
Dodaj Sos sałatkowy francuski Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Włóż do salaterki rukolę. Pokrój w plasterki ser, gruszki w kostkę. Na rukolę wyłóż ser brie oraz gruszki.
Krok 4
Polej wszystko sosem i posyp orzechami. Podawaj zaraz po przyrządzeniu z grzankami.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z rukolą i gruszką
To bardzo elegancka przystawka lub danie kolacyjne, które nie obejdzie się bez kieliszka białego wina. Połączenie gruszek, z wytrawnym serem pleśniowym i orzechami włoskimi to w zachodniej kuchni już klasyka. W Polsce dopiero uczymy się, jak łączyć sery z owocami. Jeśli zrobisz tę przystawkę dla gości, zabłyśniesz znajomością kulinarnych trendów. Poza tym danie jest banalne w wykonaniu i niezwykle szybkie. Najtrudniejszy jest chyba sos, ale o jego smak zadbał Knorr. Ty tylko wymieszaj w misce oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Reszta to pestka – obranie gruszek i pokrojenie składników na duże kawałki oraz ułożenie ich w artystycznym nieładzie na liściach rozmaitych sałat. Szczyt tej układanki posyp sporą szczyptą kiełków np. z rzodkiewki lub brokułów. Jeśli zechcesz poeksperymentować, podpowiadamy, że do tej sałatki nadają się także winogrona, maliny oraz chrupki z wędzonego boczku. Potrawę serwuj z francuską bagietką.