Rolada szpinakowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

754 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

294 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

500 mililitrów

4 sztuki

20 dekagramów

10 sztuk

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski wlej mleko, dodaj jaja, olej, szczyptę soli, pieprzu oraz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Rolada szpinakowa - Krok 1

Krok 2

Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i cały czas mieszaj. Ciasto zabarw na zielono szpinakiem i całość zmiksuj za pomocą blendera.

Rolada szpinakowa - Krok 2

Krok 3

Smaż zielone naleśniki. Gotowe placki dzieci mogą smarować serkiem i kłaść na nie szynkę.

Rolada szpinakowa - Krok 3

Krok 4

Zwiń naleśniki przy użyciu folii spożywczej i odstaw do lodówki na 1 godzinę, aby ruloniki dobrze się skleiły.

Rolada szpinakowa - Krok 4

Krok 5

Następnie krój rulony w plastry, z których każdy, razem z dzieckiem, przekłuwaj wykałaczką. W środku powinny powstać ślimaczki z serka i szynki.

Rolada szpinakowa - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • anna zbirska

    anna zbirska

    smaczne i zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec

    Dobre tylko następnym razem zamiast twarożku dam serek almette z chrzanem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec

    Robiłam i wyszło dobre ,ale nastepnym razem zamiast twarożku naturalnego dam serek almette z chrzanem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Imanska-koziel

    Asia Imanska-koziel

    Bardzo dobre☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej