Rolada szpinakowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rolada szpinakowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

766 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

294 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

500 mililitrów

4 sztuki

20 dekagramów

10 sztuk

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski wlej mleko, dodaj jaja, olej, szczyptę soli, pieprzu oraz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Rolada szpinakowa - Krok 1

Krok 2

Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i cały czas mieszaj. Ciasto zabarw na zielono szpinakiem i całość zmiksuj za pomocą blendera.

Rolada szpinakowa - Krok 2

Krok 3

Smaż zielone naleśniki. Gotowe placki dzieci mogą smarować serkiem i kłaść na nie szynkę.

Rolada szpinakowa - Krok 3

Krok 4

Zwiń naleśniki przy użyciu folii spożywczej i odstaw do lodówki na 1 godzinę, aby ruloniki dobrze się skleiły.

Rolada szpinakowa - Krok 4

Krok 5

Następnie krój rulony w plastry, z których każdy, razem z dzieckiem, przekłuwaj wykałaczką. W środku powinny powstać ślimaczki z serka i szynki.

Rolada szpinakowa - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

4

Opinie o przepisie

  • anna zbirska

    anna zbirska , 09.04.2017

    smaczne i zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 21.02.2017

    Dobre tylko następnym razem zamiast twarożku dam serek almette z chrzanem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 20.02.2017

    Robiłam i wyszło dobre ,ale nastepnym razem zamiast twarożku naturalnego dam serek almette z chrzanem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Imanska-koziel

    Asia Imanska-koziel , 29.06.2016

    Bardzo dobre☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej