Składniki
1 sztuka
150 gramów
500 mililitrów
4 sztuki
20 dekagramów
10 sztuk
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski wlej mleko, dodaj jaja, olej, szczyptę soli, pieprzu oraz przyprawę w mini kostkach Knorr.
Krok 2
Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i cały czas mieszaj. Ciasto zabarw na zielono szpinakiem i całość zmiksuj za pomocą blendera.
Krok 3
Smaż zielone naleśniki. Gotowe placki dzieci mogą smarować serkiem i kłaść na nie szynkę.
Krok 4
Zwiń naleśniki przy użyciu folii spożywczej i odstaw do lodówki na 1 godzinę, aby ruloniki dobrze się skleiły.
Krok 5
Następnie krój rulony w plastry, z których każdy, razem z dzieckiem, przekłuwaj wykałaczką. W środku powinny powstać ślimaczki z serka i szynki.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej