Rolada szpinakowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada szpinakowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

919 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

351 osób wydrukowało

Pobierz pdf

397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

500 mililitrów

4 sztuki

20 dekagramów

10 sztuk

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski wlej mleko, dodaj jaja, olej, szczyptę soli, pieprzu oraz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Rolada szpinakowa - Krok 1

Krok 2

Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i cały czas mieszaj. Ciasto zabarw na zielono szpinakiem i całość zmiksuj za pomocą blendera.

Rolada szpinakowa - Krok 2

Krok 3

Smaż zielone naleśniki. Gotowe placki dzieci mogą smarować serkiem i kłaść na nie szynkę.

Rolada szpinakowa - Krok 3

Krok 4

Zwiń naleśniki przy użyciu folii spożywczej i odstaw do lodówki na 1 godzinę, aby ruloniki dobrze się skleiły.

Rolada szpinakowa - Krok 4

Krok 5

Następnie krój rulony w plastry, z których każdy, razem z dzieckiem, przekłuwaj wykałaczką. W środku powinny powstać ślimaczki z serka i szynki.

Rolada szpinakowa - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

5

Opinie o przepisie

  • yza74

    yza74 , 25.03.2022

    Zamiast szynki można dodać plastry łososia wędzonego. Idealnie komponują się z serkiem chrzanowym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anna zbirska

    anna zbirska , 09.04.2017

    smaczne i zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 21.02.2017

    Dobre tylko następnym razem zamiast twarożku dam serek almette z chrzanem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 20.02.2017

    Robiłam i wyszło dobre ,ale nastepnym razem zamiast twarożku naturalnego dam serek almette z chrzanem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Imanska-koziel

    Asia Imanska-koziel , 29.06.2016

    Bardzo dobre☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rolada szpinakowaRolada szpinakowa

Przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski wlej mleko, dodaj jaja, olej, szczyptę soli, pieprzu oraz przyprawę w mini kostkach Knorr.