Kolorowa sałatka ze świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka ze świderkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
383 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

282 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 1

Krok 2

Orzeszki upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Liście szpinaku i paprykę pokrój w paski.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 2

Krok 3

W dużej misce połącz ugotowany makaron, szpinak i paprykę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z uprażonymi orzeszkami posyp wierzch sałatki. Udekoruj gałązką pietruszki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Edyta

    Edyta , 27.03.2024

    Sałatka dobra ale zamiast jogurtu proponuję dać tylko majonez bo z jogurtem jest ona zbyt kwaśna.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka ze świderkamiKolorowa sałatka ze świderkami

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.