Kolorowa sałatka ze świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka ze świderkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

373 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

212 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 1

Krok 2

Orzeszki upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Liście szpinaku i paprykę pokrój w paski.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 2

Krok 3

W dużej misce połącz ugotowany makaron, szpinak i paprykę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z uprażonymi orzeszkami posyp wierzch sałatki. Udekoruj gałązką pietruszki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Muffinki ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej