Kolorowa sałatka ze świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka ze świderkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

372 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 1

Krok 2

Orzeszki upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Liście szpinaku i paprykę pokrój w paski.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 2

Krok 3

W dużej misce połącz ugotowany makaron, szpinak i paprykę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z uprażonymi orzeszkami posyp wierzch sałatki. Udekoruj gałązką pietruszki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej