Kolorowa sałatka ze świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka ze świderkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
383 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 1

Krok 2

Orzeszki upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Liście szpinaku i paprykę pokrój w paski.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 2

Krok 3

W dużej misce połącz ugotowany makaron, szpinak i paprykę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z uprażonymi orzeszkami posyp wierzch sałatki. Udekoruj gałązką pietruszki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Edyta

    Edyta , 27.03.2024

    Sałatka dobra ale zamiast jogurtu proponuję dać tylko majonez bo z jogurtem jest ona zbyt kwaśna.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka ze świderkamiKolorowa sałatka ze świderkami

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.