Kolorowa sałatka ze świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka ze świderkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

372 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

208 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 1

Krok 2

Orzeszki upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Liście szpinaku i paprykę pokrój w paski.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 2

Krok 3

W dużej misce połącz ugotowany makaron, szpinak i paprykę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z uprażonymi orzeszkami posyp wierzch sałatki. Udekoruj gałązką pietruszki.

Kolorowa sałatka ze świderkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka ze świderkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciecierzyca ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej