
Składniki
300 gramów
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
5 łyżek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2
Orzeszki upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Liście szpinaku i paprykę pokrój w paski.

Krok 3
W dużej misce połącz ugotowany makaron, szpinak i paprykę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki.

Krok 4
Ser pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z uprażonymi orzeszkami posyp wierzch sałatki. Udekoruj gałązką pietruszki.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej