Składniki
300 gramów
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
5 łyżek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 2
Orzeszki upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Liście szpinaku i paprykę pokrój w paski.
Krok 3
W dużej misce połącz ugotowany makaron, szpinak i paprykę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z uprażonymi orzeszkami posyp wierzch sałatki. Udekoruj gałązką pietruszki.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej