Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

111 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz marchew, paprykę i świeże pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W większym garnku lub rondlu podgrzej olej i smaż kolejno cebulę, czosnek, marchew, następnie paprykę i na końcu dodaj świeże pomidory.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i wraz z pastą pomidorową dodaj do warzyw.

Krok 4

Odcedź fasolę i wsyp do garnka. Dopraw Oregano Knorr i całość gotuj powoli ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Na końcu dodaj lekko posiekaną kolendrę i podawaj z nachos.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje również z ryżem i łyżką kwaśnej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
53 osoby oglądają przepis:
Naleśniki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chiliMeksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

Gorący Meksyk oferuje nam dania rozgrzewające w chłodny dzień. Meksykańskie chipotle z czarną fasolą i chili to warzywna potrawa, którą możesz podać na obiad, i nikt nie zapyta, dlaczego nie ma w niej mięsa. Ten smak jest doskonały i niczego więcej mu nie potrzeba!

Dla kogo?

Pozycja obowiązkowa dla wegan i wegetarian. Jednak danie posmakuje każdemu, bo to wspaniała kompozycja smaków, której warto spróbować.

Na jaką okazję?

To potrawa idealna na obiad. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, więc przepis na meksykańskie chipotle dobrze mieć zawsze pod ręką.

Czy wiesz, że?

Chipotle to wędzona papryczka jalapeno, bardzo popularna w Meksyku. Spotyka się ją również w formie mielonej, a także marynowanej. Co więcej, jest świetnym dodatkiem do sosów, zup i dań jednogarnkowych.

Dla urozmaicenia:

Danie wyśmienicie smakuje zarówno z nachosami, jak i z ryżem oraz kwaśną śmietaną. Wybierz to, co lubisz bardziej!