Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl

Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

110 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz marchew, paprykę i świeże pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W większym garnku lub rondlu podgrzej olej i smaż kolejno cebulę, czosnek, marchew, następnie paprykę i na końcu dodaj świeże pomidory.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i wraz z pastą pomidorową dodaj do warzyw.

Krok 4

Odcedź fasolę i wsyp do garnka. Dopraw Oregano Knorr i całość gotuj powoli ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Na końcu dodaj lekko posiekaną kolendrę i podawaj z nachos.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje również z ryżem i łyżką kwaśnej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chiliMeksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

Gorący Meksyk oferuje nam dania rozgrzewające w chłodny dzień. Meksykańskie chipotle z czarną fasolą i chili to warzywna potrawa, którą możesz podać na obiad, i nikt nie zapyta, dlaczego nie ma w niej mięsa. Ten smak jest doskonały i niczego więcej mu nie potrzeba!

Dla kogo?

Pozycja obowiązkowa dla wegan i wegetarian. Jednak danie posmakuje każdemu, bo to wspaniała kompozycja smaków, której warto spróbować.

Na jaką okazję?

To potrawa idealna na obiad. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, więc przepis na meksykańskie chipotle dobrze mieć zawsze pod ręką.

Czy wiesz, że?

Chipotle to wędzona papryczka jalapeno, bardzo popularna w Meksyku. Spotyka się ją również w formie mielonej, a także marynowanej. Co więcej, jest świetnym dodatkiem do sosów, zup i dań jednogarnkowych.

Dla urozmaicenia:

Danie wyśmienicie smakuje zarówno z nachosami, jak i z ryżem oraz kwaśną śmietaną. Wybierz to, co lubisz bardziej!