Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz marchew, paprykę i świeże pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W większym garnku lub rondlu podgrzej olej i smaż kolejno cebulę, czosnek, marchew, następnie paprykę i na końcu dodaj świeże pomidory.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i wraz z pastą pomidorową dodaj do warzyw.

Krok 4

Odcedź fasolę i wsyp do garnka. Dopraw Oregano Knorr i całość gotuj powoli ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Na końcu dodaj lekko posiekaną kolendrę i podawaj z nachos.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje również z ryżem i łyżką kwaśnej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chiliMeksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

Gorący Meksyk oferuje nam dania rozgrzewające w chłodny dzień. Meksykańskie chipotle z czarną fasolą i chili to warzywna potrawa, którą możesz podać na obiad, i nikt nie zapyta, dlaczego nie ma w niej mięsa. Ten smak jest doskonały i niczego więcej mu nie potrzeba!

Dla kogo?

Pozycja obowiązkowa dla wegan i wegetarian. Jednak danie posmakuje każdemu, bo to wspaniała kompozycja smaków, której warto spróbować.

Na jaką okazję?

To potrawa idealna na obiad. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, więc przepis na meksykańskie chipotle dobrze mieć zawsze pod ręką.

Czy wiesz, że?

Chipotle to wędzona papryczka jalapeno, bardzo popularna w Meksyku. Spotyka się ją również w formie mielonej, a także marynowanej. Co więcej, jest świetnym dodatkiem do sosów, zup i dań jednogarnkowych.

Dla urozmaicenia:

Danie wyśmienicie smakuje zarówno z nachosami, jak i z ryżem oraz kwaśną śmietaną. Wybierz to, co lubisz bardziej!