Chipotle – przepis na danie z czarną fasolą | Przepisy.pl pixel

Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

253 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz marchew, paprykę i świeże pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W większym garnku lub rondlu podgrzej olej i smaż kolejno cebulę, czosnek, marchew, następnie paprykę i na końcu dodaj świeże pomidory.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i wraz z pastą pomidorową dodaj do warzyw.

Krok 4

Odcedź fasolę i wsyp do garnka. Dopraw Oregano Knorr i całość gotuj powoli ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Na końcu dodaj lekko posiekaną kolendrę i podawaj z nachos.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje również z ryżem i łyżką kwaśnej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszona czerwona kapusta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chiliMeksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

Gorący Meksyk oferuje nam dania rozgrzewające w chłodny dzień. Meksykańskie chipotle z czarną fasolą i chili to warzywna potrawa, którą możesz podać na obiad, i nikt nie zapyta, dlaczego nie ma w niej mięsa. Ten smak jest doskonały i niczego więcej mu nie potrzeba!

Dla kogo?

Pozycja obowiązkowa dla wegan i wegetarian. Jednak danie posmakuje każdemu, bo to wspaniała kompozycja smaków, której warto spróbować.

Na jaką okazję?

To potrawa idealna na obiad. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, więc przepis na meksykańskie chipotle dobrze mieć zawsze pod ręką.

Czy wiesz, że?

Chipotle to wędzona papryczka jalapeno, bardzo popularna w Meksyku. Spotyka się ją również w formie mielonej, a także marynowanej. Co więcej, jest świetnym dodatkiem do sosów, zup i dań jednogarnkowych.

Dla urozmaicenia:

Danie wyśmienicie smakuje zarówno z nachosami, jak i z ryżem oraz kwaśną śmietaną. Wybierz to, co lubisz bardziej!