Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem
łatwe
99 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
3 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
120 gramów
1 sztuka
300 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia porwij na mniejsze kawałki pozbywając się skóry i ości.
Krok 2
Rabarbar obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Pomidorki przekrój na ćwiartki.
Krok 3
Liście sałaty i botwinkę porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Przygotuj aromatyczny sos sałatkowy. Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą, trzema łyżkami wody. Następnie sos wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Sałatkę podawaj z salaterce.
Dobra rada:
Do tej sałatki dobrze pasuje bagietka z masłem ziołowym. Sałatkę możesz wzbogacić posypując ją płatkami migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Letnia sałatka z wędzonym łososiem i rabarbarem
Drożdżowe ciasto albo kompot z rabarbarem to smaki kojarzone z dzieciństwem. Tymczasem ta roślina, która wchodzi w skład wielu wakacyjnych dań, nie musi być wcale dodatkiem do potraw słodkich – bowiem wbrew obiegowej opinii rabarbar nie jest owocem, a warzywem. Odkryj więc w sobie kulinarnego eksperymentatora i stwórz letnią sałatkę z wędzonym łososiem i rabarbarem. Rabarbar charakteryzuje się cierpkim smakiem, ale warto pamiętać, że im czerwieńsze są jego łodygi, tym jest słodszy. Przygotowując sałatkę pamiętaj, żeby z łososia usunąć wszystkie ości, a liście sałaty i botwinki dokładnie umyć. Na koniec możesz posypać danie prażonymi płatkami migdałów i podać z bagietką ziołowo-czosnkową. Tą propozycją na pewno zachwycisz zwolenników wykwintnych sałatek. Pięknie podana w ozdobnej salaterce będzie ponadto ozdobą każdego stołu.