Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
łatwe
1239 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Krok 2
Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Krok 3
Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Krok 4
Piecz przez 20 min na złoto.


Dobra rada:
Przygotuj szpinakowe pierożki z dodatkiem tartego sera np. z mozzarellą lub parmezanem. Aby pierożki były błyszczące posmaruj ciasto lekko ubitym jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Podaj delikatne pierożki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i kremowym sosem na kolację. Sprawdzą się także na niezobowiązującym domowym przyjęciu.