Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
łatwe
1378 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Krok 2
Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Krok 3
Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Krok 4
Piecz przez 20 min na złoto.


Dobra rada:
Przygotuj szpinakowe pierożki z dodatkiem tartego sera np. z mozzarellą lub parmezanem. Aby pierożki były błyszczące posmaruj ciasto lekko ubitym jajkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Chcesz poznać recepturę na pyszną przekąskę, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 40 minut? Dobrze trafiłeś, ponieważ przychodzimy z pomysłem na pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem! Te chrupkie i miękkie trójkąty wypełnione warzywnym farszem zachwycają licznymi walorami, o czym już teraz możesz się przekonać. Smacznego!
Dla kogo?
Pierogi z ciasta francuskiego sprawdzą się w menu osób lubiących szybkie i proste rozwiązania w kuchni. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by przyrządzić naszą recepturę. Podążaj za wskazówkami, a uzyskasz najlepsze rezultaty, które zrobią z Ciebie doskonałego kucharza!
Na jaką okazję?
Impreza ze znajomymi lub przyjęcie urodzinowe to idealna okazja do tego, by pierożki ze szpinakiem z ciasta francuskiego pojawiły się na stole. Uważaj, przekąska jest tak smaczna, że szybko może zniknąć z talerzy. Rozważ zrobienie większej porcji.
Czy wiesz, że?
Przygotowanie naszej receptury jest niezwykle proste, ponieważ do przekąski możesz użyć gotowego ciasta francuskiego. Pokrój je na kwadraty, wypełnij farszem i złóż w kształcie trójkąta. Później piecz pierożki z ciasta francuskiego przez 20 minut i gotowe! Serwuj przekąskę, gdy tylko najdzie Cię ochota.
Dla urozmaicenia:
Do farszu na pierożki możesz dodatkowo dorzucić ser mozzarella lub suszone pomidory. A może masz inne składniki, które będą pasować do receptury? Śmiało zmodyfikuj listę składników i dodaj je do farszu, dzięki czemu zyska on nowe oblicze. Smacznego!