Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem: proste | Przepisy.pl pixel

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

heart
488 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

576 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Piecz przez 20 min na złoto.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotuj szpinakowe pierożki z dodatkiem tartego sera np. z mozzarellą lub parmezanem. Aby pierożki były błyszczące posmaruj ciasto lekko ubitym jajkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Wojtek

    Wojtek , 08.09.2023

    Mega proste, przepis dla każdego. Polecam. Do farszu często dodaję jeszcze pomidory suszone.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szpinakowe naleśniki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiemPierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Chcesz poznać recepturę na pyszną przekąskę, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 40 minut? Dobrze trafiłeś, ponieważ przychodzimy z pomysłem na pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem! Te chrupkie i miękkie trójkąty wypełnione warzywnym farszem zachwycają licznymi walorami, o czym już teraz możesz się przekonać. Smacznego! 

Dla kogo?

Pierogi z ciasta francuskiego sprawdzą się w menu osób lubiących szybkie i proste rozwiązania w kuchni. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by przyrządzić naszą recepturę. Podążaj za wskazówkami, a uzyskasz najlepsze rezultaty, które zrobią z Ciebie doskonałego kucharza!

Na jaką okazję?

Impreza ze znajomymi lub przyjęcie urodzinowe to idealna okazja do tego, by pierożki ze szpinakiem z ciasta francuskiego pojawiły się na stole. Uważaj, przekąska jest tak smaczna, że szybko może zniknąć z talerzy. Rozważ zrobienie większej porcji. 

Czy wiesz, że?

Przygotowanie naszej receptury jest niezwykle proste, ponieważ do przekąski możesz użyć gotowego ciasta francuskiego. Pokrój je na kwadraty, wypełnij farszem i złóż w kształcie trójkąta. Później piecz pierożki z ciasta francuskiego przez 20 minut i gotowe! Serwuj przekąskę, gdy tylko najdzie Cię ochota. 

Dla urozmaicenia:

Do farszu na pierożki możesz dodatkowo dorzucić ser mozzarella lub suszone pomidory. A może masz inne składniki, które będą pasować do receptury? Śmiało zmodyfikuj listę składników i dodaj je do farszu, dzięki czemu zyska on nowe oblicze. Smacznego!