Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem: proste | Przepisy.pl pixel

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

435 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

427 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Piecz przez 20 min na złoto.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotuj szpinakowe pierożki z dodatkiem tartego sera np. z mozzarellą lub parmezanem. Aby pierożki były błyszczące posmaruj ciasto lekko ubitym jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron po chińsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiemPierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Podaj delikatne pierożki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i kremowym sosem na kolację. Sprawdzą się także na niezobowiązującym domowym przyjęciu.