Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem: proste | Przepisy.pl pixel

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

485 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

486 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1332 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Piecz przez 20 min na złoto.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotuj szpinakowe pierożki z dodatkiem tartego sera np. z mozzarellą lub parmezanem. Aby pierożki były błyszczące posmaruj ciasto lekko ubitym jajkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Wojtek

    Wojtek , 08.09.2023

    Mega proste, przepis dla każdego. Polecam. Do farszu często dodaję jeszcze pomidory suszone.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiemPierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Chcesz poznać recepturę na pyszną przekąskę, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 40 minut? Dobrze trafiłeś, ponieważ przychodzimy z pomysłem na pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem! Te chrupkie i miękkie trójkąty wypełnione warzywnym farszem zachwycają licznymi walorami, o czym już teraz możesz się przekonać. Smacznego! 

Dla kogo?

Pierogi z ciasta francuskiego sprawdzą się w menu osób lubiących szybkie i proste rozwiązania w kuchni. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by przyrządzić naszą recepturę. Podążaj za wskazówkami, a uzyskasz najlepsze rezultaty, które zrobią z Ciebie doskonałego kucharza!

Na jaką okazję?

Impreza ze znajomymi lub przyjęcie urodzinowe to idealna okazja do tego, by pierożki ze szpinakiem z ciasta francuskiego pojawiły się na stole. Uważaj, przekąska jest tak smaczna, że szybko może zniknąć z talerzy. Rozważ zrobienie większej porcji. 

Czy wiesz, że?

Przygotowanie naszej receptury jest niezwykle proste, ponieważ do przekąski możesz użyć gotowego ciasta francuskiego. Pokrój je na kwadraty, wypełnij farszem i złóż w kształcie trójkąta. Później piecz pierożki z ciasta francuskiego przez 20 minut i gotowe! Serwuj przekąskę, gdy tylko najdzie Cię ochota. 

Dla urozmaicenia:

Do farszu na pierożki możesz dodatkowo dorzucić ser mozzarella lub suszone pomidory. A może masz inne składniki, które będą pasować do receptury? Śmiało zmodyfikuj listę składników i dodaj je do farszu, dzięki czemu zyska on nowe oblicze. Smacznego!