Włoskie ciastka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciastka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

66

861 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

996 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 pęczki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz cebulę. Pomidory pokrój w paski i dodaj wraz ze szpinakiem na patelnię.

Krok 2

Farsz dopraw do smaku przyprawą włoską.

Krok 3

Płat ciasta rozłóż. Wyłóż farsz i zwiń jak roladę.

Krok 4

Zwinięte ciasto pokrój w 2 cm grubości plastry. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Rozłożone ciastka posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp serem. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Kozakiewicz

    Katarzyna Kozakiewicz , 18.05.2020

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Jakubowska

    Dorota Jakubowska , 02.04.2017

    zrobiłam, szybkie i proste ☺ czy smaczne? nie wiem, nie zdążyłam spróbować bo wszystko zjedli

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej