
Składniki
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 pęczki
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz cebulę. Pomidory pokrój w paski i dodaj wraz ze szpinakiem na patelnię.
Krok 2
Farsz dopraw do smaku przyprawą włoską.
Krok 3
Płat ciasta rozłóż. Wyłóż farsz i zwiń jak roladę.
Krok 4
Zwinięte ciasto pokrój w 2 cm grubości plastry. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Rozłożone ciastka posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp serem. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej