Włoskie ciastka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciastka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

714 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

820 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1005 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 pęczki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz cebulę. Pomidory pokrój w paski i dodaj wraz ze szpinakiem na patelnię.

Krok 2

Farsz dopraw do smaku przyprawą włoską.

Krok 3

Płat ciasta rozłóż. Wyłóż farsz i zwiń jak roladę.

Krok 4

Zwinięte ciasto pokrój w 2 cm grubości plastry. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Rozłożone ciastka posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp serem. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Kozakiewicz

    Katarzyna Kozakiewicz , 18.05.2020

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Jakubowska

    Dorota Jakubowska , 02.04.2017

    zrobiłam, szybkie i proste ☺ czy smaczne? nie wiem, nie zdążyłam spróbować bo wszystko zjedli

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej