Sałatka drobiowo owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka drobiowo owocowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Grejpfruta obierz i pokrój na cząstki. Winogrona umyj, śliwki pokrój w ćwiartki. Orzechy grubo posiekaj.

Krok 1

Piersi kurczaka umyj osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Zawiń w folię aluminiowa i piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 st C.

Krok 4

Mięso razem z owocami ułoż w salaterce.

Krok 5

Majonez wymieszaj z musztardą i skórką z cytryny, polej sałatkę. Posyp natką i kawałkami orzechów, posól i dopraw pieprzem.

Krok 2

Mięso ostudź i pokrój w niezbyt drobną kostkę.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej