Sałatka drobiowo owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka drobiowo owocowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

200 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Grejpfruta obierz i pokrój na cząstki. Winogrona umyj, śliwki pokrój w ćwiartki. Orzechy grubo posiekaj.

Krok 1

Piersi kurczaka umyj osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Zawiń w folię aluminiowa i piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 st C.

Krok 4

Mięso razem z owocami ułoż w salaterce.

Krok 5

Majonez wymieszaj z musztardą i skórką z cytryny, polej sałatkę. Posyp natką i kawałkami orzechów, posól i dopraw pieprzem.

Krok 2

Mięso ostudź i pokrój w niezbyt drobną kostkę.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej