
Składniki
400 gramów
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Grejpfruta obierz i pokrój na cząstki. Winogrona umyj, śliwki pokrój w ćwiartki. Orzechy grubo posiekaj.
Krok 1
Piersi kurczaka umyj osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Zawiń w folię aluminiowa i piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 st C.
Krok 4
Mięso razem z owocami ułoż w salaterce.
Krok 5
Majonez wymieszaj z musztardą i skórką z cytryny, polej sałatkę. Posyp natką i kawałkami orzechów, posól i dopraw pieprzem.
Krok 2
Mięso ostudź i pokrój w niezbyt drobną kostkę.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej