
Składniki
400 gramów
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Grejpfruta obierz i pokrój na cząstki. Winogrona umyj, śliwki pokrój w ćwiartki. Orzechy grubo posiekaj.
Krok 1
Piersi kurczaka umyj osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Zawiń w folię aluminiowa i piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 st C.
Krok 4
Mięso razem z owocami ułoż w salaterce.
Krok 5
Majonez wymieszaj z musztardą i skórką z cytryny, polej sałatkę. Posyp natką i kawałkami orzechów, posól i dopraw pieprzem.
Krok 2
Mięso ostudź i pokrój w niezbyt drobną kostkę.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej