Sałatka drobiowo owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka drobiowo owocowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Grejpfruta obierz i pokrój na cząstki. Winogrona umyj, śliwki pokrój w ćwiartki. Orzechy grubo posiekaj.

Krok 1

Piersi kurczaka umyj osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Zawiń w folię aluminiowa i piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 st C.

Krok 4

Mięso razem z owocami ułoż w salaterce.

Krok 5

Majonez wymieszaj z musztardą i skórką z cytryny, polej sałatkę. Posyp natką i kawałkami orzechów, posól i dopraw pieprzem.

Krok 2

Mięso ostudź i pokrój w niezbyt drobną kostkę.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka drobiowo owocowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej