
Składniki
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
50 mililitrów
4 ziarna
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzone żeberka połącz z warzywami, zalej je 2 l wody, dodaj soczewicę, ziele angielskie Knorr, liść laurowy, chili i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu ok. 40 minut.
Krok 2
Wyjmij z garnka żeberka, ziele angielskie i liść laurowy. Resztę zupy zmiksuj na gładko.
Krok 3
Zupę dopraw kostkami rosołowymi i kminem rzymski, kolendrą mieloną i jej natką. Podawaj z łyżką jogurtu.

Dobra rada:
Zupę można podawać z kawałkami awokado i pomidora.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Zupa z zielonej soczewicy

