
Składniki
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
50 mililitrów
4 ziarna
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzone żeberka połącz z warzywami, zalej je 2 l wody, dodaj soczewicę, ziele angielskie Knorr, liść laurowy, chili i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu ok. 40 minut.
Krok 2
Wyjmij z garnka żeberka, ziele angielskie i liść laurowy. Resztę zupy zmiksuj na gładko.
Krok 3
Zupę dopraw kostkami rosołowymi i kminem rzymski, kolendrą mieloną i jej natką. Podawaj z łyżką jogurtu.

Dobra rada:
Zupę można podawać z kawałkami awokado i pomidora.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej