
Składniki
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
50 mililitrów
4 ziarna
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzone żeberka połącz z warzywami, zalej je 2 l wody, dodaj soczewicę, ziele angielskie Knorr, liść laurowy, chili i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu ok. 40 minut.
Krok 2
Wyjmij z garnka żeberka, ziele angielskie i liść laurowy. Resztę zupy zmiksuj na gładko.
Krok 3
Zupę dopraw kostkami rosołowymi i kminem rzymski, kolendrą mieloną i jej natką. Podawaj z łyżką jogurtu.

Dobra rada:
Zupę można podawać z kawałkami awokado i pomidora.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej