Zupa z zielonej soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z zielonej soczewicy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

244 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

50 mililitrów

4 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzone żeberka połącz z warzywami, zalej je 2 l wody, dodaj soczewicę, ziele angielskie Knorr, liść laurowy, chili i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu ok. 40 minut.

Krok 2

Wyjmij z garnka żeberka, ziele angielskie i liść laurowy. Resztę zupy zmiksuj na gładko.

Krok 3

Zupę dopraw łyżką kminu rzymskiego, kolendrą mieloną i jej natką. Podawaj z łyżką jogurtu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę można podawać z kawałkami awokado i pomidora.

1

Opinie o przepisie

  • etaan proko

    etaan proko , 11.02.2020

    Zupy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej