Zupa z zielonej soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z zielonej soczewicy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

294 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

222 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

244 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

2 sztuki

50 mililitrów

4 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzone żeberka połącz z warzywami, zalej je 2 l wody, dodaj soczewicę, ziele angielskie Knorr, liść laurowy, chili i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu ok. 40 minut.

Krok 2

Wyjmij z garnka żeberka, ziele angielskie i liść laurowy. Resztę zupy zmiksuj na gładko.

Krok 3

Zupę dopraw kostkami rosołowymi i kminem rzymski, kolendrą mieloną i jej natką. Podawaj z łyżką jogurtu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę można podawać z kawałkami awokado i pomidora.

1

Opinie o przepisie

  • etaan proko

    etaan proko , 11.02.2020

    Zupy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szpinak z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z zielonej soczewicyZupa z zielonej soczewicy

Wędzone żeberka połącz z warzywami, zalej je 2 l wody, dodaj soczewicę, ziele angielskie Knorr, liść laurowy, chili i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu ok. 40 minut.