Zupa z zielonej soczewicy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

167 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

192 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

50 mililitrów

4 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzone żeberka połącz z warzywami, zalej je 2 l wody, dodaj soczewicę, ziele angielskie Knorr, liść laurowy, chili i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu ok. 40 minut.

Krok 2

Wyjmij z garnka żeberka, ziele angielskie i liść laurowy. Resztę zupy zmiksuj na gładko.

Krok 3

Zupę dopraw łyżką kminu rzymskiego, kolendrą mieloną i jej natką. Podawaj z łyżką jogurtu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę można podawać z kawałkami awokado i pomidora.

1

Opinie o przepisie

  • etaan proko

    etaan proko, 11.02.2020

    Zupy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z zielonej soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej