Faszerowane polędwiczki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Faszerowane polędwiczki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2

1

10 plastrów

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

4 sztuki

300 gramów

3 łyżki

0.2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz i natnij wzdłuż do połowy. Rozłóż jak książkę, przykryj spoż. folią i rozbij lekko. Natrzyj przyprawą Delikat Knorr.

Krok 2

2 plastry boczku wysmaż na oliwie, potem drobno pokrój. Posiekaj orzechy, oba sery i natkę pietruszki. Owoce jałowca rozgnieć i wymieszaj wszystko razem dodając jeszcze zioła.

Krok 3

Płaty mięsa posmaruj musztardą a następnie nanieś mieszankę z orzechami i serem. Mięso ciasno zroluj a następnie zawiń w plastry boczku. Obsmaż na oliwie i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Warzywa pokrój w małe kawałki, dołóż do naczynia, podlej winem i wstaw do piekarnika - 180 st. C. Dorzuć dwie gałązki świeżego rozmarynu i przykryte piecz ok. 30 minut.

Krok 5

Powstały podczas pieczenia sos zlej do rondelka. Dodaj 250 ml wody, kostkę Knorr oraz pozostałą musztardę. Zagotuj. Następnie dodawaj stopniowo wiórki zimnego masła zagęszczając w ten sposób sos.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej