Faszerowane polędwiczki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2

1

10 plastrów

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

4 sztuki

300 gramów

3 łyżki

0.2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz i natnij wzdłuż do połowy. Rozłóż jak książkę, przykryj spoż. folią i rozbij lekko. Natrzyj przyprawą Delikat Knorr.

Krok 2

2 plastry boczku wysmaż na oliwie, potem drobno pokrój. Posiekaj orzechy, oba sery i natkę pietruszki. Owoce jałowca rozgnieć i wymieszaj wszystko razem dodając jeszcze zioła.

Krok 3

Płaty mięsa posmaruj musztardą a następnie nanieś mieszankę z orzechami i serem. Mięso ciasno zroluj a następnie zawiń w plastry boczku. Obsmaż na oliwie i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Warzywa pokrój w małe kawałki, dołóż do naczynia, podlej winem i wstaw do piekarnika - 180 st. C. Dorzuć dwie gałązki świeżego rozmarynu i przykryte piecz ok. 30 minut.

Krok 5

Powstały podczas pieczenia sos zlej do rondelka. Dodaj 250 ml wody, kostkę Knorr oraz pozostałą musztardę. Zagotuj. Następnie dodawaj stopniowo wiórki zimnego masła zagęszczając w ten sposób sos.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej