Faszerowane polędwiczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane polędwiczki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 sztuki

10 plastrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

1 sztuka

2

50

1

3 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

0.2 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz i natnij wzdłuż do połowy. Rozłóż jak książkę, przykryj spoż. folią i rozbij lekko. Natrzyj przyprawą Delikat Knorr.

Krok 2

2 plastry boczku wysmaż na oliwie, potem drobno pokrój. Posiekaj orzechy, oba sery i natkę pietruszki. Owoce jałowca rozgnieć i wymieszaj wszystko razem dodając jeszcze zioła.

Krok 3

Płaty mięsa posmaruj musztardą a następnie nanieś mieszankę z orzechami i serem. Mięso ciasno zroluj a następnie zawiń w plastry boczku. Obsmaż na oliwie i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Warzywa pokrój w małe kawałki, dołóż do naczynia, podlej winem i wstaw do piekarnika - 180 st. C. Dorzuć dwie gałązki świeżego rozmarynu i przykryte piecz ok. 30 minut.

Krok 5

Powstały podczas pieczenia sos zlej do rondelka. Dodaj 250 ml wody, kostkę Knorr oraz pozostałą musztardę. Zagotuj. Następnie dodawaj stopniowo wiórki zimnego masła zagęszczając w ten sposób sos.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane polędwiczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej