Selerowa z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj łodygi selera naciowego - osusz i oczyść z twardych włókien. Przekrój je na pół i pokrój w półkrążki. Następnie umyj jabłko, pokrój w ćwiartki, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w małą kostkę.

Krok 2

Obierz pomarańczę, podziel ją na cząstki i obierz z białych błonek. Oczyść i umyj rzodkiewki, po czym osusz i pokrój je w ćwiartki.

Krok 3

Upraż orzechy włoskie, pestki dyni oraz słonecznika na suchej patelni. Umyj szczypiorek, osusz go i posiekaj.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Polej warzywa i owoce sosem, a następnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę szczypiorkiem, orzechami i pestkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki pokrojony ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej