Selerowa z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Selerowa z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj łodygi selera naciowego - osusz i oczyść z twardych włókien. Przekrój je na pół i pokrój w półkrążki. Następnie umyj jabłko, pokrój w ćwiartki, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w małą kostkę.

Krok 2

Obierz pomarańczę, podziel ją na cząstki i obierz z białych błonek. Oczyść i umyj rzodkiewki, po czym osusz i pokrój je w ćwiartki.

Krok 3

Upraż orzechy włoskie, pestki dyni oraz słonecznika na suchej patelni. Umyj szczypiorek, osusz go i posiekaj.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Polej warzywa i owoce sosem, a następnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę szczypiorkiem, orzechami i pestkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki pokrojony ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej