Selerowa z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Selerowa z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj łodygi selera naciowego - osusz i oczyść z twardych włókien. Przekrój je na pół i pokrój w półkrążki. Następnie umyj jabłko, pokrój w ćwiartki, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w małą kostkę.

Krok 2

Obierz pomarańczę, podziel ją na cząstki i obierz z białych błonek. Oczyść i umyj rzodkiewki, po czym osusz i pokrój je w ćwiartki.

Krok 3

Upraż orzechy włoskie, pestki dyni oraz słonecznika na suchej patelni. Umyj szczypiorek, osusz go i posiekaj.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Polej warzywa i owoce sosem, a następnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę szczypiorkiem, orzechami i pestkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki pokrojony ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej