
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj łodygi selera naciowego - osusz i oczyść z twardych włókien. Przekrój je na pół i pokrój w półkrążki. Następnie umyj jabłko, pokrój w ćwiartki, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w małą kostkę.
Krok 2
Obierz pomarańczę, podziel ją na cząstki i obierz z białych błonek. Oczyść i umyj rzodkiewki, po czym osusz i pokrój je w ćwiartki.
Krok 3
Upraż orzechy włoskie, pestki dyni oraz słonecznika na suchej patelni. Umyj szczypiorek, osusz go i posiekaj.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Polej warzywa i owoce sosem, a następnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę szczypiorkiem, orzechami i pestkami.

Dobra rada:
Opcjonalnie możesz dodać do sałatki pokrojony ser feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej