Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj łodygi selera naciowego - osusz i oczyść z twardych włókien. Przekrój je na pół i pokrój w półkrążki. Następnie umyj jabłko, pokrój w ćwiartki, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w małą kostkę.
Krok 2
Obierz pomarańczę, podziel ją na cząstki i obierz z białych błonek. Oczyść i umyj rzodkiewki, po czym osusz i pokrój je w ćwiartki.
Krok 3
Upraż orzechy włoskie, pestki dyni oraz słonecznika na suchej patelni. Umyj szczypiorek, osusz go i posiekaj.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Polej warzywa i owoce sosem, a następnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę szczypiorkiem, orzechami i pestkami.
Dobra rada:
Opcjonalnie możesz dodać do sałatki pokrojony ser feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej