Selerowa z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Selerowa z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj łodygi selera naciowego - osusz i oczyść z twardych włókien. Przekrój je na pół i pokrój w półkrążki. Następnie umyj jabłko, pokrój w ćwiartki, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w małą kostkę.

Krok 2

Obierz pomarańczę, podziel ją na cząstki i obierz z białych błonek. Oczyść i umyj rzodkiewki, po czym osusz i pokrój je w ćwiartki.

Krok 3

Upraż orzechy włoskie, pestki dyni oraz słonecznika na suchej patelni. Umyj szczypiorek, osusz go i posiekaj.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Polej warzywa i owoce sosem, a następnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę szczypiorkiem, orzechami i pestkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki pokrojony ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Selerowa z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rurki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej