Serowy szpinak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy szpinak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

150 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Serowy szpinak  - Krok 1

Krok 2

Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę i po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Serowy szpinak  - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku.

Serowy szpinak  - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Duś 2-3 minuty i natychmiast podawaj, np. z grzankami i posypany świeżo mielonym pieprzem. Najlepszym serem do tej potrawy będzie mozzarella.

Serowy szpinak  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kimchi
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej