Serowy szpinak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

150 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Serowy szpinak  - Krok 1

Krok 2

Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę i po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Serowy szpinak  - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku.

Serowy szpinak  - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Duś 2-3 minuty i natychmiast podawaj, np. z grzankami i posypany świeżo mielonym pieprzem. Najlepszym serem do tej potrawy będzie mozzarella.

Serowy szpinak  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej