
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
150 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Krok 2
Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę i po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku.

Krok 4
Teraz dodaj starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Duś 2-3 minuty i natychmiast podawaj, np. z grzankami i posypany świeżo mielonym pieprzem. Najlepszym serem do tej potrawy będzie mozzarella.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej