Serowy szpinak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy szpinak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

134 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

150 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Serowy szpinak  - Krok 1

Krok 2

Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę i po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Serowy szpinak  - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku.

Serowy szpinak  - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Duś 2-3 minuty i natychmiast podawaj, np. z grzankami i posypany świeżo mielonym pieprzem. Najlepszym serem do tej potrawy będzie mozzarella.

Serowy szpinak  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy szpinak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Muffinki ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej