
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
150 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Krok 2
Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę i po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku.

Krok 4
Teraz dodaj starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Duś 2-3 minuty i natychmiast podawaj, np. z grzankami i posypany świeżo mielonym pieprzem. Najlepszym serem do tej potrawy będzie mozzarella.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowy szpinak
Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.