Pierogi z soją i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

105 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

2 szklanki

0

1 łyżka

farsz:

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukaną soję namocz w dużej ilości zimnej wody i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj na miękko w świeżej wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Pierogi z soją i grzybami - Krok 1

Krok 2

Grzyby mocz w wodzie około 1 godziny. Ugotuj je w nowej wodzie.

Pierogi z soją i grzybami - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.  Połowę cebuli, grzyby i soję (kilka nasion zostawić do posypania) przepuść przez maszynkę do mięsa.

Pierogi z soją i grzybami - Krok 3

Krok 4

Dodaj jajko i dopraw do smaku pieprzem i majerankiem.

Pierogi z soją i grzybami - Krok 4

Krok 5

Z mąki, jajka, szczypty soli, oleju i 3 łyżek letniej wody zagnieć ciasto.

Pierogi z soją i grzybami - Krok 5

Krok 6

Rozwałkuj i wyciśnij krążki na pierogi. Nałóż farsz i sklej.

Pierogi z soją i grzybami - Krok 6

Krok 7

Wrzucaj na wrzącą wodę. Gotuj 4 minuty od wypłynięcia. Pierogi podawaj z pozostawioną cebulą i soją.

Pierogi z soją i grzybami - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej