PRZEPISY.PL

Soczewica z cebulką i pachnącymi przyprawami tworzą wyjątkowy farsz do pierogów. Spróbujcie koniecznie.

Pierogi z soczewicą - autor: przepisy.pl

Pierogi z soczewicą

  • 60
  • 8
  • Średnie
  • 0
158
osób dodało do Mniamlisty
158
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • zielona soczewica300 gr
  • woda1 szklanka
  • mąka600 gr
  • cebule3 szt
  • jajka2 szt
Pierogi z soczewicą – krok 1

Krok 1

Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
Pierogi z soczewicą – krok 2

Krok 2

Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
Pierogi z soczewicą – krok 3

Krok 3

Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
Pierogi z soczewicą – krok 4

Krok 4

Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
Pierogi z soczewicą – krok 5

Krok 5

Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
Pierogi z soczewicą – krok 6

Krok 6

Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

149
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
462
osoby dodały do Mniamlisty
45''
6
Średnie
157
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
155
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie