Zupa ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ze szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

800 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

20 gramów

50 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak przebierz, opłucz, sparz wrzącą wodą, odcedź, odsącz i zmiel.

Krok 2

Następnie podsmaż na maśle, zalej wywarem i dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.

Krok 3

Pogotuj chwilę i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej