Zupa ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ze szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 szczypta

20 gramów

50 gramów

1 sztuka

800 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak przebierz, opłucz, sparz wrzącą wodą, odcedź, odsącz i zmiel.

Krok 2

Następnie podsmaż na maśle, zalej wywarem i dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.

Krok 3

Pogotuj chwilę i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej