
Składniki
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
50 gramów
1 sztuka
800 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak przebierz, opłucz, sparz wrzącą wodą, odcedź, odsącz i zmiel.
Krok 2
Następnie podsmaż na maśle, zalej wywarem i dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.
Krok 3
Pogotuj chwilę i dopraw do smaku.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej