Zupa ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ze szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 szczypta

20 gramów

50 gramów

1 sztuka

800 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak przebierz, opłucz, sparz wrzącą wodą, odcedź, odsącz i zmiel.

Krok 2

Następnie podsmaż na maśle, zalej wywarem i dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.

Krok 3

Pogotuj chwilę i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej