Dip szpinakowy - prosty przepis na dip ze szpinaku | Przepisy.pl pixel

Dip szpinakowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

250 mililitrów

0.5 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz liście świeżego szpinaku wrzątkiem.

Krok 2

Ciepłe liście posyp obficie rozdrobnioną kostką Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 3

Przełóż szpinak wraz z pokrojoną w duże kawałki dymką, czosnkiem, majonezem, kwaśną śmietaną, ciecierzycą z puszki do malaksera i zmiksuj.

Krok 4

W centralnej części chleba zrób okrągłe nacięcie, wyjmij miąższ i na jego miejsce przełóż dip.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

  • Kamil Krzaklewski

    Kamil Krzaklewski , 08.02.2017

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Suflet ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip szpinakowyDip szpinakowy

Szykujesz menu na spotkanie w większym gronie lub grill? W takim razie koniecznie zapisz przepis na gęsty dip szpinakowy. Dodatek ten wyróżnia się efektownym sposobem podania – w wydrążonym okrągłym bochenku pszennego chleba. Aby przygotować taki dip, na początek będziesz potrzebować świeżego szpinaku. Liście pozbaw łodyżek, a następnie zalej je wrzątkiem, dzięki czemu szybko zmiękną. Rozkrusz w palcach drobiowo-warzywną kostkę rosołową i posyp nią szpinak. Cebulę dymkę oraz kilka ząbków czosnku posiekaj i umieść w misie malaksera wraz z majonezem, kwaśną śmietaną oraz odcedzoną ciecierzycą z puszki. Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą masę. W tym celu możesz także użyć blendera. Na środku niewielkiego chleba zrób nacięcie, po czym usuń miękkie wnętrze. Na jego miejsce nałóż szpinakowy dip i udekoruj świeżymi ziołami lub drobno posiekaną papryką czy pomidorem. Z czym podasz wyśmienity dip szpinakowy? Zachęcamy do wypróbowania przepisu i podzielenia się swoimi sugestiami w komentarzu.