
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
250 mililitrów
250 mililitrów
0.5 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz liście świeżego szpinaku wrzątkiem.
Krok 2
Ciepłe liście posyp obficie rozdrobnioną kostką Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.
Krok 3
Przełóż szpinak wraz z pokrojoną w duże kawałki dymką, czosnkiem, majonezem, kwaśną śmietaną, ciecierzycą z puszki do malaksera i zmiksuj.
Krok 4
W centralnej części chleba zrób okrągłe nacięcie, wyjmij miąższ i na jego miejsce przełóż dip.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip szpinakowy
Szykujesz menu na spotkanie w większym gronie lub grill? W takim razie koniecznie zapisz przepis na gęsty dip szpinakowy. Dodatek ten wyróżnia się efektownym sposobem podania – w wydrążonym okrągłym bochenku pszennego chleba. Aby przygotować taki dip, na początek będziesz potrzebować świeżego szpinaku. Liście pozbaw łodyżek, a następnie zalej je wrzątkiem, dzięki czemu szybko zmiękną. Rozkrusz w palcach drobiowo-warzywną kostkę rosołową i posyp nią szpinak. Cebulę dymkę oraz kilka ząbków czosnku posiekaj i umieść w misie malaksera wraz z majonezem, kwaśną śmietaną oraz odcedzoną ciecierzycą z puszki. Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą masę. W tym celu możesz także użyć blendera. Na środku niewielkiego chleba zrób nacięcie, po czym usuń miękkie wnętrze. Na jego miejsce nałóż szpinakowy dip i udekoruj świeżymi ziołami lub drobno posiekaną papryką czy pomidorem. Z czym podasz wyśmienity dip szpinakowy? Zachęcamy do wypróbowania przepisu i podzielenia się swoimi sugestiami w komentarzu.


































