Dip szpinakowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

82 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

250 mililitrów

0.5 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz liście świeżego szpinaku wrzątkiem.

Krok 2

Ciepłe liście posyp obficie rozdrobnioną kostką Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 3

Przełóż szpinak wraz z pokrojoną w duże kawałki dymką, czosnkiem, majonezem, kwaśną śmietaną, ciecierzycą z puszki do malaksera i zmiksuj.

Krok 4

W centralnej części chleba zrób okrągłe nacięcie, wyjmij miąższ i na jego miejsce przełóż dip.

0

Opinie o przepisie

  • Kamil Krzaklewski

    Kamil Krzaklewski

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip szpinakowyDip szpinakowy

Szykujesz menu na spotkanie w większym gronie lub grill? W takim razie koniecznie zapisz przepis na gęsty dip szpinakowy. Dodatek ten wyróżnia się efektownym sposobem podania – w wydrążonym okrągłym bochenku pszennego chleba. Aby przygotować taki dip, na początek będziesz potrzebować świeżego szpinaku. Liście pozbaw łodyżek, a następnie zalej je wrzątkiem, dzięki czemu szybko zmiękną. Rozkrusz w palcach drobiowo-warzywną kostkę rosołową i posyp nią szpinak. Cebulę dymkę oraz kilka ząbków czosnku posiekaj i umieść w misie malaksera wraz z majonezem, kwaśną śmietaną oraz odcedzoną ciecierzycą z puszki. Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą masę. W tym celu możesz także użyć blendera. Na środku niewielkiego chleba zrób nacięcie, po czym usuń miękkie wnętrze. Na jego miejsce nałóż szpinakowy dip i udekoruj świeżymi ziołami lub drobno posiekaną papryką czy pomidorem. Z czym podasz wyśmienity dip szpinakowy? Zachęcamy do wypróbowania przepisu i podzielenia się swoimi sugestiami w komentarzu.