Dip ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip ziołowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

217 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

222 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i zioła drobno posiekaj.

Dip ziołowy - Krok 1

Krok 2

Twaróg, śmietanę, jogurt, czosnek, pieprz utrzyj na gładką masę dodając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr.

Dip ziołowy - Krok 2

Krok 3

Następnie wymieszaj z drobno posiekanymi ziołami.

Dip ziołowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tzatziki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip ziołowyDip ziołowy

Dip ziołowy to bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska, z którą poradzi sobie nawet osoba stawiająca pierwsze kroki w kuchni. Gęsty sos ziołowy posiada całe mnóstwo zastosowań – możesz go podawać na kanapkach bo doskonale komponować będzie się z szynką lub żółtym serem, a także z daniami z grilla, pieczonymi ziemniakami, grzankami, krakersami, chipsami czy paluszkami grissini. Jest to dip niezwykle aromatyczny, dzięki niemu cała kuchnia wypełni się pięknym zapachem świeżych ziół. Czym kierować się wybierając zioła będące składnikiem tego dipu? Kupując szczypiorek lub koper, zwróć uwagę czy jest on sprężysty, zielony i pozbawiony przebarwień. Natkę pietruszkę, najlepiej kupować regularnie w małych ilościach, jako, że szybko traci swój kolor i smak. W dipie sprawdzi się tez świeży tymianek, rozmaryn oraz bazylia, które najlepiej kupić w doniczkach i hodować na kuchennym parapecie.