Dip ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip ziołowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

235 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i zioła drobno posiekaj.

Dip ziołowy - Krok 1

Krok 2

Twaróg, śmietanę, jogurt, czosnek, pieprz utrzyj na gładką masę dodając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr.

Dip ziołowy - Krok 2

Krok 3

Następnie wymieszaj z drobno posiekanymi ziołami.

Dip ziołowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tzatziki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip ziołowyDip ziołowy

Dip ziołowy to bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska, z którą poradzi sobie nawet osoba stawiająca pierwsze kroki w kuchni. Gęsty sos ziołowy posiada całe mnóstwo zastosowań – możesz go podawać na kanapkach bo doskonale komponować będzie się z szynką lub żółtym serem, a także z daniami z grilla, pieczonymi ziemniakami, grzankami, krakersami, chipsami czy paluszkami grissini. Jest to dip niezwykle aromatyczny, dzięki niemu cała kuchnia wypełni się pięknym zapachem świeżych ziół. Czym kierować się wybierając zioła będące składnikiem tego dipu? Kupując szczypiorek lub koper, zwróć uwagę czy jest on sprężysty, zielony i pozbawiony przebarwień. Natkę pietruszkę, najlepiej kupować regularnie w małych ilościach, jako, że szybko traci swój kolor i smak. W dipie sprawdzi się tez świeży tymianek, rozmaryn oraz bazylia, które najlepiej kupić w doniczkach i hodować na kuchennym parapecie.