Dip ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip ziołowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i zioła drobno posiekaj.

Dip ziołowy - Krok 1

Krok 2

Twaróg, śmietanę, jogurt, czosnek, pieprz utrzyj na gładką masę dodając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr.

Dip ziołowy - Krok 2

Krok 3

Następnie wymieszaj z drobno posiekanymi ziołami.

Dip ziołowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip ziołowyDip ziołowy

Dip ziołowy to bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska, z którą poradzi sobie nawet osoba stawiająca pierwsze kroki w kuchni. Gęsty sos ziołowy posiada całe mnóstwo zastosowań – możesz go podawać na kanapkach bo doskonale komponować będzie się z szynką lub żółtym serem, a także z daniami z grilla, pieczonymi ziemniakami, grzankami, krakersami, chipsami czy paluszkami grissini. Jest to dip niezwykle aromatyczny, dzięki niemu cała kuchnia wypełni się pięknym zapachem świeżych ziół. Czym kierować się wybierając zioła będące składnikiem tego dipu? Kupując szczypiorek lub koper, zwróć uwagę czy jest on sprężysty, zielony i pozbawiony przebarwień. Natkę pietruszkę, najlepiej kupować regularnie w małych ilościach, jako, że szybko traci swój kolor i smak. W dipie sprawdzi się tez świeży tymianek, rozmaryn oraz bazylia, które najlepiej kupić w doniczkach i hodować na kuchennym parapecie.