Dip bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip bananowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki posiekaj. Obierz banany i pokrój je w plastry.

Dip bananowy - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj je wraz z miodem, sokiem z cytryny, jogurtem i śmietanką.

Dip bananowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw pokruszoną Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr, pieprzem i curry. Schłodź i posyp zieloną pietruszką.

Dip bananowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip bananowyDip bananowy

Natkę pietruszki posiekaj. Obierz banany i pokrój je w plastry.