Dip bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip bananowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki posiekaj. Obierz banany i pokrój je w plastry.

Dip bananowy - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj je wraz z miodem, sokiem z cytryny, jogurtem i śmietanką.

Dip bananowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw pokruszoną Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr, pieprzem i curry. Schłodź i posyp zieloną pietruszką.

Dip bananowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej