Dip bananowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

290 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki posiekaj. Obierz banany i pokrój je w plastry.

Dip bananowy - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj je wraz z miodem, sokiem z cytryny, jogurtem i śmietanką.

Dip bananowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw pokruszoną Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr, pieprzem i curry. Schłodź i posyp zieloną pietruszką.

Dip bananowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej