Dip bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip bananowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki posiekaj. Obierz banany i pokrój je w plastry.

Dip bananowy - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj je wraz z miodem, sokiem z cytryny, jogurtem i śmietanką.

Dip bananowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw pokruszoną Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr, pieprzem i curry. Schłodź i posyp zieloną pietruszką.

Dip bananowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej