Dip bananowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip bananowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki posiekaj. Obierz banany i pokrój je w plastry.

Dip bananowy - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj je wraz z miodem, sokiem z cytryny, jogurtem i śmietanką.

Dip bananowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw pokruszoną Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr, pieprzem i curry. Schłodź i posyp zieloną pietruszką.

Dip bananowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip bananowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip bananowyDip bananowy

Natkę pietruszki posiekaj. Obierz banany i pokrój je w plastry.