Dip curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz banana i pokrój go na plastry. Następnie skrop sokiem z cytryny.

Dip curry - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj z jogurtem, kefirem, łyżką wiórków kokosowych, imbirem i curry.

Dip curry - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą Knorr i pieprzem. Wymieszaj z pozostałymi wiórkami.

Dip curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip curryDip curry

Wszystkie chrupkie przekąski, takie jak krakersy, chipsy czy paluszki, zawsze lepiej smakują w towarzystwie dipu. Możesz w nim maczać także pokrojone w słupki warzywa. Dipy sprawdzają się także jako dodatek do tortilli, obiadów czy innych dań. Są uniwersalne, błyskawiczne w przygotowaniu, a potrawy smakują z nimi zupełnie inaczej. Dip curry idealnie pasuje do pokrojonej w paski marchewki czy słonych przekąsek, które przyjemnie chrupie się oglądając film lub gawędząc ze znajomymi. Przyrządzisz go szybko nawet wtedy, gdy wpadli z wizytą nieoczekiwani goście. Potrzebujesz jednego banana, jogurtu naturalnego i przypraw – przede wszystkim curry. Wszystkie dodatki wrzuć do jogurtu, banana pokrój wcześniej na plasterki lub mniejsze kawałeczki i zgnieć widelcem. Dobrze jest odstawić sos na kwadrans do lodówki, żeby wszystkie smaki się przeniknęły. Podaj w ozdobnej miseczce lub małych sosjerkach.