Dip curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

164 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz banana i pokrój go na plastry. Następnie skrop sokiem z cytryny.

Dip curry - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj z jogurtem, kefirem, łyżką wiórków kokosowych, imbirem i curry.

Dip curry - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą Knorr i pieprzem. Wymieszaj z pozostałymi wiórkami.

Dip curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip curryDip curry

Wszystkie chrupkie przekąski, takie jak krakersy, chipsy czy paluszki, zawsze lepiej smakują w towarzystwie dipu. Możesz w nim maczać także pokrojone w słupki warzywa. Dipy sprawdzają się także jako dodatek do tortilli, obiadów czy innych dań. Są uniwersalne, błyskawiczne w przygotowaniu, a potrawy smakują z nimi zupełnie inaczej. Dip curry idealnie pasuje do pokrojonej w paski marchewki czy słonych przekąsek, które przyjemnie chrupie się oglądając film lub gawędząc ze znajomymi. Przyrządzisz go szybko nawet wtedy, gdy wpadli z wizytą nieoczekiwani goście. Potrzebujesz jednego banana, jogurtu naturalnego i przypraw – przede wszystkim curry. Wszystkie dodatki wrzuć do jogurtu, banana pokrój wcześniej na plasterki lub mniejsze kawałeczki i zgnieć widelcem. Dobrze jest odstawić sos na kwadrans do lodówki, żeby wszystkie smaki się przeniknęły. Podaj w ozdobnej miseczce lub małych sosjerkach.