
Składniki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz banana i pokrój go na plastry. Następnie skrop sokiem z cytryny.

Krok 2
Zmiksuj z jogurtem, kefirem, łyżką wiórków kokosowych, imbirem i curry.

Krok 3
Dopraw przyprawą Knorr i pieprzem. Wymieszaj z pozostałymi wiórkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip curry
Wszystkie chrupkie przekąski, takie jak krakersy, chipsy czy paluszki, zawsze lepiej smakują w towarzystwie dipu. Możesz w nim maczać także pokrojone w słupki warzywa. Dipy sprawdzają się także jako dodatek do tortilli, obiadów czy innych dań. Są uniwersalne, błyskawiczne w przygotowaniu, a potrawy smakują z nimi zupełnie inaczej. Dip curry idealnie pasuje do pokrojonej w paski marchewki czy słonych przekąsek, które przyjemnie chrupie się oglądając film lub gawędząc ze znajomymi. Przyrządzisz go szybko nawet wtedy, gdy wpadli z wizytą nieoczekiwani goście. Potrzebujesz jednego banana, jogurtu naturalnego i przypraw – przede wszystkim curry. Wszystkie dodatki wrzuć do jogurtu, banana pokrój wcześniej na plasterki lub mniejsze kawałeczki i zgnieć widelcem. Dobrze jest odstawić sos na kwadrans do lodówki, żeby wszystkie smaki się przeniknęły. Podaj w ozdobnej miseczce lub małych sosjerkach.