
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki sparz i odsącz na sicie. Następnie ułóż w miseczce i skrop koniakiem. Przykryj.

Krok 2
Jogurt zmiksuj z sokiem z cytryny, miodem, majerankiem, sosem worcester i pokruszoną Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 3
Wymieszaj z rodzynkami, następnie schłódź.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej