Dip miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dip miętowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

50 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miętę i pietruszkę posiekaj. Orzechy laskowe utłucz w moździerzu lub posiekaj.

Dip miętowy - Krok 1

Krok 2

Jogurt zmiksuj z miętą, orzechami, cukrem i sokiem z cytryny.

Dip miętowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw Przyprawą Knorr i natką pietruszki. Następnie schłódź.

Dip miętowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip miętowyDip miętowy

Miętowy dip to wspaniale orzeźwiająca propozycja na małe przyjęcie i spotkanie przy grillu. Pasuje idealnie do pieczonych mięs i szaszłyków i na pewno wszystkim zasmakuje. Dipy goszczą na naszych stołach coraz częściej. Nic dziwnego – można wykonać je praktycznie ze wszystkiego, co posiadasz w kuchni. W dodatku zajmuje to dosłownie kilka minut. Dip miętowy smakuje wybornie zarówno z warzywami, jak i do suchych przekąsek. Mogą być także pastą do kanapek na śniadanie lub kolację. W tej wersji sosu świeże zioła nadają dipowi niezwykłego aromatu, a w połączeniu z orzechami – chrupkości. Posiekaj listki świeżej mięty i orzechy, żeby uwolniły swój smak, a następnie zmieszaj z jogurtem naturalnym. Jeśli wolisz, żeby dip był gęstszy możesz użyć twarożku, który sprawi, że konsystencja będzie dużo bardziej zwarta. Przed podaniem schłodź dip w lodówce – mięta za zimno zawsze smakuje najlepiej.