Dip miętowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 pęczek

50 gramów

1 szczypta

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miętę i pietruszkę posiekaj. Orzechy laskowe utłucz w moździerzu lub posiekaj.

Dip miętowy - Krok 1

Krok 2

Jogurt zmiksuj z miętą, orzechami, cukrem i sokiem z cytryny.

Dip miętowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw pokruszoną Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr i natką pietruszki. Następnie schłódź.

Dip miętowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip miętowyDip miętowy

Miętowy dip to wspaniale orzeźwiająca propozycja na małe przyjęcie i spotkanie przy grillu. Pasuje idealnie do pieczonych mięs i szaszłyków i na pewno wszystkim zasmakuje. Dipy goszczą na naszych stołach coraz częściej. Nic dziwnego – można wykonać je praktycznie ze wszystkiego, co posiadasz w kuchni. W dodatku zajmuje to dosłownie kilka minut. Dip miętowy smakuje wybornie zarówno z warzywami, jak i do suchych przekąsek. Mogą być także pastą do kanapek na śniadanie lub kolację. W tej wersji sosu świeże zioła nadają dipowi niezwykłego aromatu, a w połączeniu z orzechami – chrupkości. Posiekaj listki świeżej mięty i orzechy, żeby uwolniły swój smak, a następnie zmieszaj z jogurtem naturalnym. Jeśli wolisz, żeby dip był gęstszy możesz użyć twarożku, który sprawi, że konsystencja będzie dużo bardziej zwarta. Przed podaniem schłodź dip w lodówce – mięta za zimno zawsze smakuje najlepiej.