Pieczone łódeczki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone łódeczki z ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

357 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w ćwiartki.

Pieczone łódeczki z ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Następnie skrop oliwą, posyp przyprawą Knorr i piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.

Pieczone łódeczki z ziemniaków - Krok 2

Krok 3

W tym czasie przygotuj sos. Połącz ketchup, majonez i tabasco. Dodaj sos czosnkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Upieczone ziemniaki podawaj z przygotowanym dipem.

Pieczone łódeczki z ziemniaków - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej kuchni masz świeżą kolendrę, pokrój ją drobno i dodaj do dipu.

1

Opinie o przepisie

  • Julia Pawlik

    Julia Pawlik , 10.05.2020

    Pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzanki z chleba
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej