Sałatka Szwedzka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Szwedzka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
279 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

258 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

80 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki, ziemniaki, jajka, szynkę, ogórki oraz jabłka pokrój w półcentymetrową kostkę. Cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do pozostałych składników.

Sałatka Szwedzka - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i dopraw cukrem.

Sałatka Szwedzka - Krok 2

Krok 3

Z chleba tostowego zrób grzanki, zapiekając kromki w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 12 minut.

Sałatka Szwedzka - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystkie składniki z sosem. Posiekaj koperek i dodaj do sałatki.

Sałatka Szwedzka - Krok 4

Krok 5

Sałatkę podawaj na grzankach, udekorowaną świeżym koperkiem.

Sałatka Szwedzka - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak , 30.06.2017

    spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Szwedzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Szwedzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Szwedzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Szwedzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Szwedzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Szwedzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Szwedzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Szwedzka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka kalifornijska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka SzwedzkaSałatka Szwedzka

Sałatka szwedzka to łatwa do przygotowania i bardzo smaczna potrawa, którą można podać w elegancki sposób. Sprawdzi się zarówno jako codzienna przekąska, jak i przystawka podczas przyjęć. Przyrządza się ją z marynowanych buraczków, ogórków konserwowych, szynki, jajek na twardo, jabłek oraz białego, delikatnego sosu i świeżego koperku. Wszystkie składniki, pokrojone w kostkę i doprawione, układa się na trójkątach pieczywa tostowego i ozdabia gałązkami koperku. Oczywiście sałatkę możesz też podać w salaterce i ułożyć obok pieczywo. W takiej formie zabierzesz ją także do pracy i zjesz na drugie śniadanie. Będzie również dobrze smakowała i wyglądała posypana innymi zielonymi dodatkami – np. pietruszką lub szczypiorkiem. Jasne pieczywo tostowe można zastąpić bagietką lub pełnoziarnistym chlebem. Wystarczy wówczas zrobić z nich grzanki i nakładać na nie sałatkę. Dodatkowo kanapeczki warto ozdobić plasterkami ogórka lub pokrojonymi w ćwiartki małymi buraczkami. Sprawdź nasz przepis i spróbuj tej efektownej przekąski!