
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 opakowania
0.5 szklanki
0.5 opakowania
3 szczypty
3 szczypty
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i ogórki umyć i pokroić
Krok 2
Oliwki pokroić na połówki
Krok 3
Ser Feta pokroić w kostki
Krok 4
Koperek pokroić
Krok 5
Wszystko razem wymieszać z roszponką i serkiem wiejskim
Krok 6
Doprawić pieprzem, solą i czosnkiem mielonym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej