Sałatka 'Grecka Roszponka' przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka 'Grecka Roszponka'

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

0.5 szklanki

0.5 opakowania

3 szczypty

3 szczypty

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i ogórki umyć i pokroić

Krok 2

Oliwki pokroić na połówki

Krok 3

Ser Feta pokroić w kostki

Krok 4

Koperek pokroić

Krok 5

Wszystko razem wymieszać z roszponką i serkiem wiejskim

Krok 6

Doprawić pieprzem, solą i czosnkiem mielonym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej