Składniki
400 gramów
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski. Ogórki i buraczki pokrój w kostkę.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Po schłodzeniu obierz ,żółtka oddziel od białek i osobno posiekaj, natkę również posiekaj.
Krok 3
Matiasy ułóż na środku talerza, a dookoła poukładaj każdy składnik osobno.
Krok 4
Sos: Posiekaj drobno cebulę. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cebulą, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Sosem polej matiasy. Możesz tez podać sos w sosjerce.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej