Sałatka z matiasami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z matiasami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

4 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w paski. Ogórki i buraczki pokrój w kostkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Po schłodzeniu obierz ,żółtka oddziel od białek i osobno posiekaj, natkę również posiekaj.

Krok 3

Matiasy ułóż na środku talerza, a dookoła poukładaj każdy składnik osobno.

Krok 4

Sos: Posiekaj drobno cebulę. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cebulą, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Sosem polej matiasy. Możesz tez podać sos w sosjerce.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
3 bit na herbatnikach
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej