Sałatka z matiasami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z matiasami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w paski. Ogórki i buraczki pokrój w kostkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Po schłodzeniu obierz ,żółtka oddziel od białek i osobno posiekaj, natkę również posiekaj.

Krok 3

Matiasy ułóż na środku talerza, a dookoła poukładaj każdy składnik osobno.

Krok 4

Sos: Posiekaj drobno cebulę. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cebulą, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Sosem polej matiasy. Możesz tez podać sos w sosjerce.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z matiasami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej