
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
0.5 szklanki
4 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski. Ogórki i buraczki pokrój w kostkę.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Po schłodzeniu obierz ,żółtka oddziel od białek i osobno posiekaj, natkę również posiekaj.
Krok 3
Matiasy ułóż na środku talerza, a dookoła poukładaj każdy składnik osobno.
Krok 4
Sos: Posiekaj drobno cebulę. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cebulą, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Sosem polej matiasy. Możesz tez podać sos w sosjerce.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej