
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
0.5 szklanki
4 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski. Ogórki i buraczki pokrój w kostkę.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Po schłodzeniu obierz ,żółtka oddziel od białek i osobno posiekaj, natkę również posiekaj.
Krok 3
Matiasy ułóż na środku talerza, a dookoła poukładaj każdy składnik osobno.
Krok 4
Sos: Posiekaj drobno cebulę. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cebulą, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Sosem polej matiasy. Możesz tez podać sos w sosjerce.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej