Smaczna sałatka z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z bazylią

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

1 pęczek

0.5 pęczka

2 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź go.

Krok 2

Drobniutko posiekaj natkę bazylii, miętę, chili i suszone pomidory. Upraż pestki dyni na rozgrzanej patelni. Zielony groszek sparz w wrzątku lub rozmroź go jeśli używasz mrożonego.

Krok 3

W misce pomieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą, musztardą i trzema łyżkami wody. Do powstałego sosu dodaj wszystkie składniki sałatki i dokładnie wymieszaj, sałatkę przełóż do odpowiedniej miski.

Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Garść startego parmezanu dodana do sałatki przeniesie ją w inny wymiar. Zdjęcie smacznej sałatki z bazylią zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Mrozek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej