Smaczna sałatka z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z bazylią

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

1 pęczek

0.5 pęczka

2 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź go.

Krok 2

Drobniutko posiekaj natkę bazylii, miętę, chili i suszone pomidory. Upraż pestki dyni na rozgrzanej patelni. Zielony groszek sparz w wrzątku lub rozmroź go jeśli używasz mrożonego.

Krok 3

W misce pomieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą, musztardą i trzema łyżkami wody. Do powstałego sosu dodaj wszystkie składniki sałatki i dokładnie wymieszaj, sałatkę przełóż do odpowiedniej miski.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Garść startego parmezanu dodana do sałatki przeniesie ją w inny wymiar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej