
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
200 gramów
1 pęczek
0.5 pęczka
2 łyżki
50 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź go.
Krok 2
Drobniutko posiekaj natkę bazylii, miętę, chili i suszone pomidory. Upraż pestki dyni na rozgrzanej patelni. Zielony groszek sparz w wrzątku lub rozmroź go jeśli używasz mrożonego.
Krok 3
W misce pomieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą, musztardą i trzema łyżkami wody. Do powstałego sosu dodaj wszystkie składniki sałatki i dokładnie wymieszaj, sałatkę przełóż do odpowiedniej miski.

Dobra rada:
Garść startego parmezanu dodana do sałatki przeniesie ją w inny wymiar. Zdjęcie smacznej sałatki z bazylią zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Mrozek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej