Smaczna sałatka z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z bazylią

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

1 pęczek

0.5 pęczka

2 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź go.

Krok 2

Drobniutko posiekaj natkę bazylii, miętę, chili i suszone pomidory. Upraż pestki dyni na rozgrzanej patelni. Zielony groszek sparz w wrzątku lub rozmroź go jeśli używasz mrożonego.

Krok 3

W misce pomieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą, musztardą i trzema łyżkami wody. Do powstałego sosu dodaj wszystkie składniki sałatki i dokładnie wymieszaj, sałatkę przełóż do odpowiedniej miski.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Garść startego parmezanu dodana do sałatki przeniesie ją w inny wymiar. Zdjęcie smacznej sałatki z bazylią zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Mrozek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej