Grillowa sałatka z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowa sałatka z sosem czosnkowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 opakowanie

75 gramów

140 gramów

110 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki pokrój drobno i wymieszaj w misce, dodaj posiekany koperek.

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy knorr wymieszaj z wodą, majonezem i musztardą, dodaj do miski z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej