Grillowa sałatka z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowa sałatka z sosem czosnkowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 opakowanie

75 gramów

140 gramów

110 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki pokrój drobno i wymieszaj w misce, dodaj posiekany koperek.

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy knorr wymieszaj z wodą, majonezem i musztardą, dodaj do miski z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowa sałatka z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Nicejska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej