
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
4 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w cząstki, a cebulę w piórka. W sezonie letnim możesz użyć pomidorów malinowych lub pomidorków cherry.

Krok 2
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i odrobiną octu.

Krok 3
Połącz wszystkie składniki i odstaw do lodówki na 20 minut przed podaniem. Sałatka doskonale pasuje jako dodatek do dań z grilla.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z pomidorów i cebuli
Letnia, orzeźwiająca sałatka pomidorowa to nasz patent na szybką przekąskę w ciągu dnia. Sposób jej przyrządzenia nie jest skomplikowany, a składniki z pewnością zmieszczą się do torby, którą zabierasz do pracy. Z powodzeniem możesz przygotować ją również na weekendowe grillowanie w ciepły dzień. Jej bazą są jędrne i pachnące pomidory. Pokrój je na mniejsze cząstki i dodaj do nich posiekaną w piórka cebulę. Doskonałym dopełnieniem tych pysznych warzyw jest wyśmienity, kremowy sos. Przyrządzisz go mieszając ze sobą ziołową przyprawę Knorr, delikatny jogurt naturalny oraz ocet. Połącz wszystkie składniki i pamiętaj, by odłożyć sałatkę na 20 minut przed podaniem. Na koniec udekoruj ją świeżym koperkiem. Będzie wyśmienicie smakowała w towarzystwie aromatycznych dań podczas grilla ze znajomymi oraz z pewnością uświetni także uroczysty lub codzienny obiad. Niebo w gębie!