Sałatka z pomidorów i cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów i cebuli

na lato

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

24

heart
157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

304 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

549 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w cząstki, a cebulę w piórka. W sezonie letnim możesz użyć pomidorów malinowych lub pomidorków cherry.

Sałatka z pomidorów i cebuli - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i odrobiną octu.

Sałatka z pomidorów i cebuli - Krok 2

Krok 3

Połącz wszystkie składniki i odstaw do lodówki na 20 minut przed podaniem. Sałatka doskonale pasuje jako dodatek do dań z grilla.

Sałatka z pomidorów i cebuli - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 15.08.2018

    Trzeba przetestować :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów i cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorów i cebuliSałatka z pomidorów i cebuli

Letnia, orzeźwiająca sałatka pomidorowa to nasz patent na szybką przekąskę w ciągu dnia. Sposób jej przyrządzenia nie jest skomplikowany, a składniki z pewnością zmieszczą się do torby, którą zabierasz do pracy. Z powodzeniem możesz przygotować ją również na weekendowe grillowanie w ciepły dzień. Jej bazą są jędrne i pachnące pomidory. Pokrój je na mniejsze cząstki i dodaj do nich posiekaną w piórka cebulę. Doskonałym dopełnieniem tych pysznych warzyw jest wyśmienity, kremowy sos. Przyrządzisz go mieszając ze sobą ziołową przyprawę Knorr, delikatny jogurt naturalny oraz ocet. Połącz wszystkie składniki i pamiętaj, by odłożyć sałatkę na 20 minut przed podaniem. Na koniec udekoruj ją świeżym koperkiem. Będzie wyśmienicie smakowała w towarzystwie aromatycznych dań podczas grilla ze znajomymi oraz z pewnością uświetni także uroczysty lub codzienny obiad. Niebo w gębie!