Hinduska sałatka - Raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hinduska sałatka - Raita

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 1

Krok 2

Pomidora przekrój na cztery części. Usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 2

Krok 3

Podobnie zrób z ogórkiem. Obierz, przekrój wzdłuż na cztery części i odetnij środek ogórka z nasionami. Resztę ogórka pokrój w drobną kostkę. Pokrojone składniki połącz z sosem.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 3

Krok 4

Całość dopraw posiekaną kolendrą. Do raity dodatkowo możesz dodać posiekaną miętę, a jogurt można zastąpić kefirem.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Podoba mi się.Zrobię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Betlej

    Mateusz Betlej , 08.05.2016

    Przepyszna! :* Róbcie częściej ;D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hinduska sałatka - Raita Hinduska sałatka - Raita

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.