Hinduska sałatka - Raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hinduska sałatka - Raita

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 1

Krok 2

Pomidora przekrój na cztery części. Usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 2

Krok 3

Podobnie zrób z ogórkiem. Obierz, przekrój wzdłuż na cztery części i odetnij środek ogórka z nasionami. Resztę ogórka pokrój w drobną kostkę. Pokrojone składniki połącz z sosem.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 3

Krok 4

Całość dopraw posiekaną kolendrą. Do raity dodatkowo możesz dodać posiekaną miętę, a jogurt można zastąpić kefirem.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Podoba mi się.Zrobię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Betlej

    Mateusz Betlej , 08.05.2016

    Przepyszna! :* Róbcie częściej ;D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hinduska sałatka - Raita Hinduska sałatka - Raita

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.