
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 2
Pomidora przekrój na cztery części. Usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Krok 3
Podobnie zrób z ogórkiem. Obierz, przekrój wzdłuż na cztery części i odetnij środek ogórka z nasionami. Resztę ogórka pokrój w drobną kostkę. Pokrojone składniki połącz z sosem.

Krok 4
Całość dopraw posiekaną kolendrą. Do raity dodatkowo możesz dodać posiekaną miętę, a jogurt można zastąpić kefirem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej