Hinduska sałatka - Raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hinduska sałatka - Raita

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

277 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 1

Krok 2

Pomidora przekrój na cztery części. Usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 2

Krok 3

Podobnie zrób z ogórkiem. Obierz, przekrój wzdłuż na cztery części i odetnij środek ogórka z nasionami. Resztę ogórka pokrój w drobną kostkę. Pokrojone składniki połącz z sosem.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 3

Krok 4

Całość dopraw posiekaną kolendrą. Do raity dodatkowo możesz dodać posiekaną miętę, a jogurt można zastąpić kefirem.

Hinduska sałatka - Raita  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Podoba mi się.Zrobię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Betlej

    Mateusz Betlej , 08.05.2016

    Przepyszna! :* Róbcie częściej ;D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hinduska sałatka - Raita  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej