
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 2
Pomidora przekrój na cztery części. Usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Krok 3
Podobnie zrób z ogórkiem. Obierz, przekrój wzdłuż na cztery części i odetnij środek ogórka z nasionami. Resztę ogórka pokrój w drobną kostkę. Pokrojone składniki połącz z sosem.

Krok 4
Całość dopraw posiekaną kolendrą. Do raity dodatkowo możesz dodać posiekaną miętę, a jogurt można zastąpić kefirem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej